18 Aralık 2009 Cuma

Tamamen Türk Yapımı Bir Oyun Geliyor...



    
    Bu oyundan üniversitemize gelip anlatıldıktansonra detaylı bir bilgi sahibi oldum. Oyunun geliştiricilerinin yaptıkları örnekleri görünce çok şaşırdım ve sevindim. Arkadaşlara böyle zor bir işin altına ellerini koyduklarından dolayı tebrik etmek gerekiyor. Ayrıca oyun için çalışan kişiler bu işten para almıyorlar. Evet yalnızca Türk oyun sektörüne bir katkıda bulunmak için geliştirilen bir oyun. Aşağıda da oyunun hakkında bölümünden alınmış bir metin var. Oyunun sayfasını ziyaret etmek için tıklayınız.
    Civilization Of Ottoman projesi tamamı Türk yazılım geliştiriciler tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir gerçek zamanlı strateji oyundur. Oyun tamamen gönüllük esası ile geliştirilmekte olup oyunu'nun gelişim sürecini hızlandırmak ve oyun yapımı konusunda kendisini geliştirmek isteyen yetenekli öğrencilere destek sağlamak amacı ile kurulan Türkiye Oyun Geliştirici Öğrenciler Grubu adı altında geliştirilmektedir. Türkiye Oyun Geliştirici Öğrenciler Grubu ve COO ekibi hali hazırda herhangi bir dış destek almamakta; herhangi bir başka eserden esinlenmemektedir. Tek esinlenilen kaynak 700 yıla yakın tarihi olan Osmanlı İmparatorluğudur.
    Oyunla birlikte oyuna ait motorlar sıfırdan geliştirilmektedir. Oyun'a ait grafik ve yapay zekâ motorları Türkiye’nin ilk açık kaynak kodlu motorları olup, geliştirilen kader motoru dünyada ilk olma özelliği taşımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder