28 Aralık 2009 Pazartesi

Etkinlik : Silverlight 4.0 Yenilikleri



   Daron Yöndem geçtiğimiz haftasonu INETA NEXT turları kapsamında Pamukkale Üniversitesi'nde Silverlight ve 4.0 ile gelen yenilikleri konu alarak hem anlattı hem de birkaç ufak uygulama gerçekleştirdi.
   Seminerde web uygulamaları konuşuldu. Yakında hemen her programın web üzerinden çevrim içi olarak kullanılacağına dikkat çekildi. Bu yüzden de web geliştirmeleri ve geliştiricileri üzerinde durulduğu anlatıldı. Silverlight oldukça kullanılabilir bir teknoloji. Çünkü web uygulamalarının geliştirilmesi sürecinde web tasarımcı ve web developer silverlight sayesinde ayrı çalışabiliyor. Fakat silverlight tasarım aracı expression blend şuan bütünleşik olmamasına rağmen projeleri bütünleşik yürütmeniz mümkün. Çünkü expression blend size tasarımınızdaki nesneleri bazı terimlerle bağlamanıza olanak sağlıyor. Bu sayede tasarımcı ve developer bağımsız çalışırken proje bağlantısı kopmamış oluyor.
   Şimdi Silverlight 3.0 sürümü kullanılabiliyor. Silverlight 4.0 sürümünün betası kullanıma sunuldu. Silverlight ile üretilen uygulamalar HTML içerisinde Adobe Flash dosyalarının konumu olan object tagları arasında yer alır.
   Silverlight kullanarak uygulama geliştirmek için Visual Studio 2008 ve bazı eklentileri kurmamız gerekiyor. Silverlight 4.0 ile Silverlight 3.0 üzerine için istenilenlerin %76 sının karşılandığı belirtildi. Ayrıca tasarım için expression blend kurmamızda gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder