26 Aralık 2009 Cumartesi

Uzak Masaüstü Bağlantısının Sağlanması


            Uzak Masaüstü Bağlantısı ile, Windows kullanılan bir bilgisayara, aynı ağa veya Internet'e bağlı olan ve Windows kullanılan başka bir bilgisayardan erişebilirsiniz. Uzaktaki bir bilgisayara bağlanabilmeniz için, o bilgisayarın açık ve ağa bağlı olması, Uzak Masaüstü'nün etkinleştirilmiş olması, sizin o bilgisayara ağ erişiminizin (bu Internet yoluyla olabilir) bulunması ve ayrıca bağlantı izninizin olması gerekir. Bağlantı izni için, kullanıcı listesinde olmalısınız.

            Yukarıda görüldüğü gibi uzak masaüstü bağlantısını başlatmak için iki yöntem bulunmaktadır. Başlat > Çalıştır seçilerek çalıştıra “mstsc” yazdığımızda uzak masaüstü bağlantısı uygulaması çalıştırılır. Ayrıca uzak masaüstü bağlantısını “C:\WINDOWS\System32\mstsc.exe” dosya yolundan çalıştırabiliriz.


            Uzak masaüstü bağlantısı çalıştırıldığında yukarıdaki pencere açılmaktadır. Burada yapacağımız tek değişiklik bilgisayar adını girmemizdir. Sadece bilgisayar adı ile değil aynı zamanda bilgisayarın ip adresi ile de bir bilgisayara bağlanabiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder