30 Aralık 2009 Çarşamba

YurtKur'dan Eşek Eti Açıklaması...

Yurtkurdan Adana Fevzi Çakmak öğrenci yurdunda eşek eti açıklaması.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, YURTKUR'a bağlı Adana Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu ile ilgili olarak, sadece kebap yapılan çiğ kıymada tek tırnaklı hayvan eti karışımının olduğunun tespit edildiği ve işletmecinin sözleşmesinin fesh edildiği bildirildi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, kurumlarına bağlı Adana Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu ile ilgili olarak, sadece kebap yapılan çiğ kıymada tek tırnaklı hayvan eti karışımının olduğunun tespit edildiği ve işletmecinin sözleşmesinin fesh edildiği bildirildi. Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, bölge ve yurt müdürlüklerinin talebi doğrultusunda YURTKUR işletmelerinin ilgili sağlık kuruluşları ve Tarım İl Müdürlükleri tarafından da periyodik olarak denetlendiğini belirtti. Albayrak, 22 Aralık'ta YURTKUR'a gönderilen rapordan, Adana Tarım İl Müdürlüğü'nün Adana Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu lokanta kantin işletmesinden alınan numunelerde lokanta kısmında satılan yemeklerin normal çıktığının ancak kebap yapılan çiğ kıymada tek tırnaklı hayvan eti karışımının olduğunun anlaşıldığını kaydetti. Albayrak, ayrıca, aynı gün işletmecinin sözleşmesinin bildirimsiz olarak fesh edildiği ve YURTKUR'da bulunan depozitosunun irat kaydedilerek işine son verildiği de belirtilerek öğrencilerin mağdur edilmemesi için aynı gün yeni bir işleticinin hizmete başlatıldığını bildirdi. Öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve hijyenik şartlara uygun olarak beslenmesi için her tür tedbirin alındığına değinen Albayrak, bu konuda diğer ilgili kuruluşlarla koordineli çalışmaların sürdürüleceği de kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder