31 Aralık 2009 Perşembe

Microsoft, Office 2007 Davsının Çözümünü Yama ile Yapacak.


   Daha önceki yazılarımda paylaştığım gibi i4i firması, Microsoft'un Word 2007 içersindeki XML özelliklerini kendilerinin patentlediklerini iddaa ederek. Mahkeme sonucuyla da haklılıklarını kanıtladılar. Şimdi sıra Microsoft'un yapacaklarına gelmişti. Microsoft, mahkeme kararına göre word 2007'yi satmayacaktı. Fakat verilen yasağı aşarak satış yapabilmek için bir yama yayınlayacak. Bu yama ile tüm Word 2007'lerdeki XML özelliklerini iptal ederek yoluna devam etmeyi planlıyor.
   Önceki yazıda da bahsi geçtiği gibi uzman kişiler Microsoft'un satışlarının durmayacağını, buna bir çözüm olarak XML özelliklerinin olmadığı bir sürümün oluşturulacağı zaten ihtimaller dahilindeydi. Beklendiği gibi Microsoft, dava konusu olan XML özelliklerini içermeyen bir sürüm ile Word 2007 dağıtımına devam edecek.
   Microsoft'un OEM Partner Center sitesinde yayınlanan "2007 Microsoft Office Supplement Release" adlı yama yüklendiğinde, DOCX, DOCM ve XML dosyalarında yer alan bazı XML özellikleri kullanılamayacak. Dava ABD'de açıldığı için, ülkemizdeki kullanıcılar henüz bu yamayı yüklemek zorunda değiller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder