31 Aralık 2009 Perşembe

Outlook Express Yeni Kullanıcı Eklenmesi


            Outlook Express araçlar menüsünden hesaplar penceresini açıyoruz. Açılan internet hesapları penceresinde ekle menüsünden posta seçeneğini tıklıyoruz. Ekle menüsünden açtığımız posta seçeneği ile internet bağlantı sihirbazını başlatmış oluyoruz. Bu sihirbaz ile kullanıcı hesabını oluşturacağız. (Sihirbazın her penceresinde yapılan işlemlerden sonra ileri tıklanarak bir sonraki sihirbaz penceresine geçiş sağlanacaktır.)
            Adınız penceresi ile sihirbaza giriş yapıyoruz. E-posta gönderdiğimizde kullanıcı adının giden iletinin kimden alanında görüneceği biçimde yazmamız gerekmektedir. Kullanıcının gözükmesini istediği ismi giriyoruz.
            Kullanıcı adını girdikten sonra internet e-posta adresini ayarlayacağımız pencereye geliyoruz. Burada gireceğimiz e-posta adresi, diğer kişilerin kullanıcıya e-posta iletileri göndermek için kullandıkları adrestir. Kullanıcının e-posta adresini de giriyoruz.
            Buraya kadar kullanıcı ile ilgili bilgileri belirledik. Sırada e-posta sunucu adları penceresinde bulunan ayarlar var. İlk olarak gelen posta sunucumuzun ne tip bir sunucu olduğunu seçiyoruz. Bizim sunucu tipimiz POP3 sunucusudur. Gelen posta sunucumuzu seçtikten sonra gelen posta sunucumuza ulaşacağımız IP adresini giriyoruz. Bir de giden posta sunucusu SMTP IP adresini giriyoruz. SMTP sunucusu, kullanıcıların giden e-postaları için kullanılan sunucudur.
            Son ayarlamalarımızı internet mail oturum açma penceresinde yapıyoruz. Bu pencerede tarafımızdan verilen kullanıcının hesabının adı ve parolasını yazıyoruz. Ayarları kaydetmek için son ekranda son tıklanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder