25 Aralık 2009 Cuma

Etkinlik : Gençsen Geleceksin 3.0 Kısa Notlar - 2


    Etkinliğin ikinci bölümünde Daron Yöndem (Microsoft Regional Director, MVP) konuşmacıydı. Bu konuşma yada sohbet diyebiliriz oldukça eğlenceli ve gençlere hitap ediyordu. Bence orada Daron Yöndem'in anlatmak istedikleri bu sektörde yapılması gerekenleri oldukça açıklayıcıydı. Konuyla alakalı olmayan örnekler verdi. Fakat bu örnekler aslında bizim teknoloji sektöründe uygulanması gereken önemli temellerdi. Örneğin bir firma çevirmeli telefon tasarlamış ve telefon görüşmeleri için çevirme numaralar kullanılmış. Başka bir örnek Kodak firması taşınabilir bir fotoğraf makinesi yapmış ve sonra bunları satabilmek için renkli olanlarını çıkarmış. İşte burada konu bağlantısı geliyor. Peki kullanılmakta olan Ipod'lar neden renkli olarak üretilip satılıyor diyoruz. Burada 1928'de Kodak renkli fotoğraf makinesi çıkarmışken 2003 yılında Ipod firması renkli mp3 çalarlar üretiyor. Yani işin özü her sektörde bazı temeller vardır. Kullanıcılar bir ürün alırken o ürünü almazlar o eşyanın kullanışını alırlar. Satan üreticide pazarlarken bunu bu şekilde pazarlamalıdır.
   Sunumun devamında Windows 7'den, farklılıklarından ve IE8'den konuşuldu. Sunumda geçen bazı farklılıkları ve IE8 özelliklerini sizinle paylaşayım. Windows 7'de "jump list" adı verilen bir yapı oluşturuldu. Bu yapı ise şu şekilde çalışıyor. Sizin görev çubuğunuzda ikonlar bulunuyor. Bu ikonlar programları temsil etmektdir. İşte "jump list" özelliği de bu programların alt özelliklerine programlar açık olmasa bile direkt olarak erişebilmemizi sağlıyor. Bir diğer özellik, dizüstü bilgisayarlarda pil tüketimi ile ilgili bir özelliktir. Nasıl oluyorda pil ömrü uzuyor? Microsoft bu konuda Intel işlemci firmasıyla ortaklaşa çalışmış. Bunun sonucunda Intel işlemcilerinin %40 işlemde de %100 işlemde de hemen hemen aynı güç harcaması yapacağını belirtmesi üzerine Microsoft işlemleri belli bir yüzdeye göre değil de işlemciyi tam kapasite kullanarak işlem süresini azaltmak ve kalan süre zarfında da işlemciye giden gücü azaltmak. Bu yöntem oldukça yararlı olmuş ki yarım saatlere kadar varan pil tüketim kazançları ortaya çıkmış. Yine Windows 7 ile üst üste çalıştırılan programların kullanmak için RAM üzerine kayıt edilmesi gereken dosyaları bir defa RAM üzerine işleyip oradan tüm açılan programların kullanımını sağlanmış. Windows 7 multiTouch özelliğini destekliyor.
   IE8 üzerindeki değişiklik. Yeni Explorer sürümüne eklenen bir buton sayesinde sayfa içerisinde seçilen bir kelime ile ilgili arama işlemleri tek tık ile yeni bir sayfa açmadan karşımıza geliyor. Yine bu buton sayesinde bir sayfadan seçtiğimiz bir bölümü takip için araç çubuğuna ekleyebiliyoruz ve bu bölümdeki herhangi bir değişiklikte IE8 bize yanıp sönen buton ile bize haber veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder