20 Aralık 2009 Pazar

Outlook Express Kullanıcı Ayarlarının Yapılandırılması



            Outlook Express açıldığında araçlar menüsünden hesaplar seçilerek kullanıcı hesapları listelenir. Kullanıcı hesaplarından istenilen hesap seçilir ve özellikler tıklanarak kullanıcı hesap ayarlarının bulunduğu özellikler açılır.
            Genel sekmesinde; kullanıcı adını, gönderilecek postalar için kullanılacak e-posta adresi ve gelen postalar için kullanılacak yanıt adresi değiştirilebilir.
            Sunucular sekmesinde; sunucu bilgileri ile değişiklikler yapılabilir. Sunucu bilgisi olarak değiştirilebilecek ayarlar şunlardır:
  • Gelen posta sunucusunun POP3, IMAP, http sunucu seçeneklerinden bir seçilebilir. Gelen posta sunucusu POP3 olarak kullanılmaktadır.

  • Gelen posta sunucusunun adresini değiştirebiliriz.

  • Giden posta sunucusunun adresini değiştirebiliriz.

            Gelen posta sunucusu bölümünde kullanıcı hesap adı, kullanıcı şifresi değişikliklerini gerçekleştirebiliriz. Giden posta sunucusu bölümünde ise sunucunun kimlik doğrulaması isteyip istemediğini belirliyoruz. Bunun ayarlarında ise gelen posta sunucusuyla aynı ayarları kullan seçeneği seçilidir. Bunun sayesinde gelen posta sunucusunda yaptığımız değişiklikler giden posta sunucusu içinde uygulanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder