22 Aralık 2009 Salı

Firefox Hız Kesmiyor.

   Özgürlüğe yelken açtık. Rüzgârda arkamızdan esiyor. Güncellemerine devam edilen Firefox, 4.0 sürümüne doğru yol alıyor. Bu sürüme doğru Firefox'un şekli şemalî belli olmaya başladı. Bu sürüm için Office 2007 uygulamalarından ve Windows 7 işletim sisteminden esinlenilmişe benziyor. İşte geleceğin Firefox'undan bir ekran görüntüsü :

   Firefox 3.6 için beta sürümler çıkarken 4.0 sürümünün tasarımından sorumlu Stephan Horlander, son haftalarda tasarımda oldukça ilerlemiş. 3.7 sürümünün ardından çıkarılması öngörülen 4.0 sürümünün dış görünüşü ile ilgili ekran görüntüleri yayımlandı. Office 2007 ve Windows 7 ile birleşmiş uygulamalarda karşılaştığımız yeni menü tuşu "App Button" ismindeki yeni merkezi menü tuşu göze çarpan en önemli yenilik. Bu butaon sayesinde klasik dosya, düzen, görünüm gibi menüler gereksiz duruma düşüyor ve devredışı bırakılıyor. "App Button" sayesinde tüm fonksiyonlara ulaşım sağlanıyor.
   Ekran görüntüsünde metinsel "Firefox" olarak belirtilen "App Button" son aşamaya kadar nasıl ve nerede olacağı henüz belli değil. İhtimaller arasında Firefox simgesi şeklinde de olması mevcut.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder