21 Aralık 2009 Pazartesi

İnternet Tarayıcılarında Rekabet Kızışıtı. Firefox 3.5 ile Lider Oldu.


    "Azimli olan, bir şey yapma isteği ve gücünü taşıyan, gayretli ve atak kimseler zorluklara boyun eğmezler; amaçlarını gerçekleştirmek için imkân ararlar, yollarını ne yapıp edip bulurlar." anlamına gelen "Akar su çukurunu kendi kazar." atasözünden yoluna çıkarsak. Belki Firefox çukurunu kazmadı ama zirveye tırmandı. Bu çalışmaların buralara varacağı belliydi sanki.
   StatCounter'ın en son verilerine göre Firefox 3.5, Internet Explorer 7'yi solladı. Son rakamlara göre IE7 kullanımında büyük bir gerileme yaşandı.
   Yenilenen sistemler ve yeni gelen güncellemelerle kullanıcılar Internet Explorer 8'e geçerken, Firefox 3.5 kullanıcı sayısıda yerinde saymadı ve arttı. Bu artış ve sürüm değişiklikleri esnasında Firefox 3.5 internet tarayıcıları arasındaki zirve yarışında öne geçti. Fakat halen IE6, IE7 ve IE8'in toplam kullanıcı sayısı Firefox'u halt ediyor. Aslında Firefox 3.5'in bu başarısı sürümler arasındaki karşılaştırmadan kaynaklanıyor. Fakat bunu küçümsememek lazım.
   Haziran'da Firefox 3.0, IE7'yi geçecekken  Firefox bir güncelleme ile Firefox 3.5'i çıkarttı. Bundan dolayı da sürümler arası karşılaştırmada Firefox 3.0'ı geriye düşürdü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder