18 Aralık 2009 Cuma

Google dan web tasarımcılara bir yenilik "Google Browser Size"

Google dan web tasarımcılara bir yenilik Google Browser Size

     Web geliştirileri ve tasarımcıları için sürekli olarak yeni araçlar geliştiren Google, Google Labs bünyesinde geliştirdiği yeni aracı Google Browser Size'ı kullanıma sundu.
\

    Özellikle Web tasarımcıları için oldukça yararlı olabilecek bu yeni araç ile, Web site ziyaretçilerinin, sayfanıza geldikleri ilk anda, kaydırma çubuklarını kullanmadan, web sayfalarının hangi bölgelerini görebildiklerini oransal olarak görebilmekteyiz.
Google aracığılıyla sayfanızı ziyaret eden kullanıcıların, web tarayıcı boyutlarından hareketle elde edilen veriler ışığında, bu oranlama verilmekte.

\

   

   Bu aracı denemek için yapmanız gereken; Google Browser Size'a girdiğinizde web sayfanızın adresini yazıp, Go butonuna basmak. Google Browser Size, web sitenize gitmekte ve farklı renkler ile oransal bölgelere ayrılmış bir şeffaf örtüyü web sayfanızın üzerine germekte.

\

   Google Browser Size; web sayfalarınızda öne çıkmasını istediğiniz tasarım ayrıntılarını ve çeşitli butonların (download, reklam, üye kayıt gibi) yerleşimlerini, daha yüksek verim alabileceğiniz bir düzen içerisine yerleştirebilmenize yardımcı olmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder