18 Aralık 2009 Cuma

Google Chrome için İlk Kez Televizyon Reklamı Yayınlandı.

 
   Google, Google Chrome için  "A new way to get online (Çevrimiçi kalmak için yeni bir yol)" slagonuyla Bartle Bogle Hegarty (BBH) ile Londra merkezli Glue reklam ajanslarına bir reklam hazırlattı. Piyasadaki diğer tarayıcıların (Internet Explorer ve Mozilla Firefox) pazar paylarından kapmak için pazarlama stratejilerine hız verdi.
   Bu yeni kampanya, şirketin sahip olduğu YouTube içerisindeki video reklamlarıyla yaptığı girişimi hatırlatıyor. Fakat Google, ilk televizyon reklamı şeklinde İngiltere'de karşımıza çıkıyor.
   Reklam, Chrome'un hız, sabitlik, güvenlik ve kişiselleştirilebilir olduğunu ön plana çıkartıyor.

    YouTube'un da elinde olduğu şirket, internet ortamını zaten fazlaca kullanıyordu ki bu reklamın da yine internet üzerinden yayılması ve kullanıcılara ulaşması hedefleniyor. Ancak Google, bu sefer ilk kez internet tarayıcısının tanıtımı için reklam ajansları ile çalışıyor.
    Google, daha önce yine Bartle Bogle Hegarty (BBH) ajansıyla Google Earth ve Google Maps için avrupa bölgesinde bir çalışma yaptırmıştı.
    Google, Chrome için yaptığı bu reklam atağını, internet tarayıcısının Macintosh (Mac) sistemler için Beta sürümünün piyasaya sürülmesi ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder