10 Aralık 2009 Perşembe

Bilgisayar ve Outlook Şifre Ayar Yapılandırması

   İlgilenilen bilgisayarın kilitlendiği ve kullanılamadığı sorunu bildirildi. Her şeyden önce bilgisayarın donanımları tespit edilir. Eğer ram bellek takviyesi gerekiyorsa eklenir. Eğer donanım haricinde bir durumsa bu bilgisayar temizliğini gerektirir. Bu temizlik genelde bilgisayara farklı kullanıcıların isimleri ile bağlanılmasından oluşan kullanıcı dosyalarının temizlenmesi, biriken temp dosyalarının temizlenmesi, antivirüs programının işlememesinden veya ağ üzerinden virüs bulaşmışsa virüs taramasının gerçekleştirilmesi şeklindedir.
   Tüm bilgisayarların server a bağlı olmasından dolayı server da tanımlı her kullanıcı bilgisayarda giriş yaptığında “C:Documents and Settings” klasörüne o kullanıcı için dosya oluşturulur. Bilgisayarların eski olması ve özelliklerinin düşük olmasından dolayı bu işlemler bilgisayarın hiç olmasa sabit diskinin dolmasına yol açabilir. Dolmanın sebebi ise sabit disk boyutlarının küçük olmasıdır.
    Temp dosyaları kullanıcının kullandığı programlardan, bağlandığı internetten veya işletim sisteminin işlemlerinden dolayı tutulan geçmiş dosyalarıdır. Bu dosyaların bilgisayarda tutulmasına gerek olmayabilir. Bu dosyaların silinmesi için bazen ufak bir programcık kullanılır bazen Windows disk temizleyicisi kullanılabilir bazen de kendimiz silerek yapabiliriz.
    Ağ üzerinden bir virüs bilgisayara bulaşmış olabilir. Bunu taramak için ve temizlemek için anti virüs programı kullanılmaktadır. İşletmenin lisanslı anti virüs yazılımı Avira AntiVir’dir. Avira AntiVir Windows ve UNIX tabanlı bilgisayarları virüsler, truva atları, solucanlar, istenmeyen reklam yazılımları ve tehlikeli indirme dosyaları gibi işletim sistemi ve yazılımlar için tehdit içeren öğelere karşı koruma sağlar. Bu yazılım ilk önce çalıştığını kontrol ettikten sonra son güncellemesi kontrol edilir. Eğer güncelleme eksik ise güncelleme yapılıp bilgisayar taraması başlatılır.
    Outlook şifre ayarlarını yapılandırmak için Araçlar-E-Posta Hesapları açılır. Varolan e-posta hesabını görüntüle veya değiştir seçilerek,ileri tıklanır. Burada işlemi gerçekleştirilecek e-posta hesabı seçilip, değiştir tıklanır. Çıkan ekranda kullanıcı bilgileri,sunucu bilgileri ve oturum açma bilgileri görüntülenir. Bu bilgilerden kullanıcının e-posta ve şifre ayarları yapılandırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder