28 Ocak 2009 Çarşamba

Minikler-Yıldızlar Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonası ( Ankara-27.28 Ocak 2009)

- Hep söylerim; uluslararası okçuluk yarışmalarında başarılarımızın yoğun olduğu kategori Yıldız ve Gençlerdir. Büyüklerde net bir istikrarı yakalayamadık, neden? Çünkü bu başarılı çocuklarımıza nasıl sahip çıkacağımızı bilemedik.

- Türkiye' nin gelecek senelerde Dünya'nın sayılı ülkelerin arasına gireceğini bir çok ekonomist ve araştırmacılar söylüyor. Biz de okçuluk olarak buna uyalım, yeni nesil okçuluğumuza sahip çıkalımda istikrarlı başarılı olmanın yolunda ilk adımı atalım.Bakın bu yarışmada rekor katılım oldu dediler, sayı ilk defa bir yarışmada 300' ü geçti. Gerçi bu sayıya on beş yıl öncesinden ulaşılması gerekiyordu ama..., biz yinede bir an önce elimizdeki minik sporculardan elit olanlarını seçip olimpiyatlar için hazırlama yoluna gidelim derim.

- Sistemini kurup, sporculara sahip çıkmaya çalışan gelişimlerini takip etmek için uğraşan örnek bir Kayseri okçuluk var. Kayseri okçulukta güzel bir sporcu takibi ve gelişimi var, her kategorinin bir alt kategorisinde sporcuları ve antrenörleri var. Bu nedenlede kesintisiz bir başarı zinciri sürekli devam ediyor. Sporcu başladığı andan itibaren sürekli kontrol altında tutulup, gelişimi takip ediliyor. Bu kadar sporcuya tabi ki maddi kaynak lazım, onuda belli ölçülerde çözmüşler. Böyle bir çalışmanın sonucu olarakta, hem gençlerde hemde büyüklerde milli takıma giren sporcuları her yıl artıyor. Doğal olarak ta Avrupa ve Dünya Gençler Şampiyonalarında elde ettiğimiz dereceler bu bölgeden geliyor.Buradan Sayın İzzet Tekeli hocamı ve yardımcılarını bir kere daha tebrik ediyorum.

- Yine daha önce söylediğim gibi ; okçuluk sporu yapan bölgelerimizi arttırmalıyız ama istihdamını sağladığımız ve eğitimlerini verdiğimiz antrenörleri de buralarda göreve başlatmalıyız. Bu yarışmada gördük; Elazığ' dan,Van'dan, Bursa'dan çok güzel okçular çıktı. Hangi bölgeden Olimpiyat şampiyonu çıkar bilemeyiz. Belki ilerde okçuluk açılırsa Hakkari,Şırnak,Ağrı veya Diyarbakır'dan bir olimpiyat şampiyonu çıkacak. Çok bölge ve sporcu olursa başedemeyiz, bu kadar çok sporcuya nasıl yarışma düzenleriz diye bir korkumuzun olmasıda çok yersiz bence. Önemli olan; başarı için gerekli olan tarafsız yürütülebilen bir sistemin acilen gerçek anlamada başlatılmasıdır.

- Daha önceki Aksaray yarışmasına bir yorum gelmiş ona bir bakın, ayrıca compound yay kategorisinden bir sporcumuz da milli takıma katılma kriterlerini geçmesine rağmen seçme yarışmaları için kampa bile çağrılmamış. Biraz önce yukarıda yazdım; okçuluğun başarısı için gerekli olan tarafsız yürütülebilen bir sistemin acilen gerçek anlamda başlatılması gerekiyor, bence.

- Yorum ...>>>
- Adsız dedi ki...
Seçilen antrenörlerden bazılarının daha bir tane bile sporcusu bile yok.çok komik bence...neye göre anlamak mümkün değil!Seçmelere çağrılan sporcuların bile adaletsiz olduğu ,antrenör olarak çağrılanların bazılarının daha bir tane bile sporcu yetiştirmediği ,federasyon yönetim kurulunun çoğu üyesinin hiç birşeyden haberi olmadığı, iki üç kişinin istekleriyle yönlendirilen ve gerçekleştirilen bir olayla karşı karşıyayız.Konuşmadıkça yada konuşamadıkça daha da kötüye gidecektir. 2/02/2009 1:38 AM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder