18 Ocak 2009 Pazar

Beni, Ailemi ve Her Şeyi Yaratan Allah'tır

Bilim ve teknoloji çok hızlı ilerliyor, Her gün daha gelişmiş uçaklar, gemiler, füzeler, uydular, bilgisayarlar, cep telefonları gibi yeni buluşlarla karşılaşıyoruz. Bu buluşların yapısını oluşturan maddeler nereden gelmiştir? Yapılan her eşyanın bir ham maddesi vardır. Her şeyin özü evrendedir. Öyleyse her şeyi yaratan Allah'tır ve yaratmak yalnız ona özgü bir özelliktir.
Bizleri yaratan da Yüce Allah'tır. Annemizi ve babamızı, ailemizin tüm bireylerini yaratan odur. O, bizi en güzel şekilde yaratmış ve diğer tüm varlıklardan üstün kılmıştır. Bu konuda Yüce Allah, Tin suresinde; "İncire, zeytine, Sina Dağı'na ve şu güvenli beldeye yemin ederim ki, biz insanı en güzel şekilde yarattık." buyurmaktadır.
Kur'anıkerim'in bildirdiğine göre, Allah bir ve tektir. Eşi, benzeri, ortağı ve yardımcısı yoktur. Allah'tan başka her varlık, Allah tarafından yaratılmıştır. Doğmak, doğurmak, ölmek, yemek, içmek, büyümek ve yaşlanmak gibi özellikler yaratılmışlara aittir. Allah'ın böyle özellikleri kesinlikle yoktur. Bu konu, İhlâs suresinde şöyle açıklanmaktadır: "De ki: O, Allah bir tektir. Allah, hiçbir şeye muhtaç değildir, her şey ona muhtaçtır. O, doğurmamış ve doğmamıştır. Hiçbir şey ona denk değildir."
Yüce Allah, kendisinin eşi ve benzeri olmadığını Enbiya suresinin 22. ve 23. ayetlerinde şöyle bildirmektedir: "Eğer yerde ve gökte Allah'tan başka tanrılar olsaydı, yer ve gök (bunların düzeni) kesinlikle bozulup gitmişti."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder