6 Kasım 2009 Cuma

TTnet Vitamin Lise Dersleri

Matematik

Matematiğe hükmet!

Kavramları öğren, problem çöz, alıştırmalarla uygula, adım adım ilerle ve keşfet.

Vitamin Lise'de Matematik not ortalamanı olumsuz etkileyen dersler listesinden çıkıyor, kökünden kavrayabildiğin ve hükmedebildiğin bir derse dönüşüyor. Çünkü, zaten sende var olan matematik yeteneğini geliştirme ve potansiyel becerilerini kullanma üstünde yükselen bir ders oluyor.

nasıl calısır nasıl calısır

Neden mi? Çünkü, Millî Eğitim Bakanlığı'nın öğretim programına uyumlu matematik konuları canlandırmalar ve bilginin anlamlandırılmasına dayanan interaktif etkinliklerle yer alır, konu anlatımları videolu çözümlü örneklerle desteklenir. Görsellerle zenginleştirilmiş kapsamlı içeriği olan canlandırmalar sayesinde soyut kavramlar karşılaştırmalı örneklerle somutlaştırılır, karmaşık konular modellenir. Formüllerin ve teoremlerin çıkış noktaları açıklanır. Verilen örnekler, gerçek hayatla ilişkilendirilir. Böylece somut ve ilgi çekici örneklerle kavramları öğrenirsin, günlük hayatın içinden verilen problemleri çözerek bilgilerini pekiştirirsin, alıştırmalarla adım adım ilerlersin, yönlendirmelerle keşfedersin. Sonuç olarak, hayatın matematiğine de kendini yakın hissedersin.

nasıl calısır

Fizik

Atomdan galaksilere uzanan evren senin de avucunda!

Fizik bir eğlence: Düşün, gözle, dene.

nasıl calısır

Vitamin Lise'de Fizik konularını interaktif etkinlikler ve canlandırmalarla izlersin. En karmaşık görünen konuların içine kısa yoldan girer, yalın bir öğrenme süreci gerçekleştirirsin. Hız'dan hacim'e, boyut geçişlerinden değişkenlere her konuyu dinamik modellemelerle kavrarsın. Öğrendiğini bir daha unutmazsın. Doğal olarak ders notların yükselir, kendini iyi hissedersin. İstersen, ailene ve arkadaşlarına fizikle dost bir hayatın havasını atarsın.

nasıl calısır

Kimya

Okul hayatının kimyasına katkı: Yükselen Kimya notları!

Deneylerle kanıtla, örneklerle hesapla, kavramlardan korkma!

nasıl calısır

Bir bilim olarak kimyanın tarihsel gelişiminden bileşiklere ve karışımlara, atomun yapısından periyodik sisteme, maddenin hâllerinden maddedeki kimyasal değişimlere, kimyasal türlerarası etkileşimlerden kimyanın günlük hayattaki uygulamalarına kadar her şey, Vitamin Lise'nin Kimya bölümünde, Konu anlatımlarındaki interaktif etkinlikler ve canlandırmalar ise kimyayı öğrenmende ve kavramanda müthiş bir yol gösterici. Labaratuvar ortamında izlediğin ve gözlediğin deneylere istersen aktif olarak da katılabiliyorsun, adeta ekrandan labaratuvara giriyorsun. Formüllerin dünyasında dolaşırken ya da değişkenlerin bağıl etkilerini gözlerken aktif bir katılımcı oluyorsun, kimya'nın zevkini çıkarıyorsun. En önemlisi de, kimyanın dinamiklerini öğrenirken hayatın dinamiklerine katılmaya da vaktin oluyor.

nasıl calısır nasıl calısır

Biyoloji

Biyolojiyi canlandır, biyolojin canlansın!

Aktif katılımla biyoljide açılım seni bekliyor.

nasıl calısır nasıl calısır

Vitamin Lise'nin Biyoloji bölümünde biyolojiden ekolojiye canlıların çok renkli ve etkileşimli dünyası interaktif etkinlikler ve canlandırmalarla yer alır. Gerçek hayatta gerçekleştirilmesi zaman alan, zor ve malzeme gereksinimi pahalı deneyler bile aynı bilimsel süreçlerle sanal ortama taşınır. Laboratuvar gerçekliğinde aktif olarak yer alırsın, biyoloji öğrenirken canlanırsın. Kavramlara aşinalığın artar, Bol bol soru-yanıt alıştırmaları yaparak, detaylarda kendini sınarsın. Eksiklerini saptar, açığını kolayca kaparsın. Aktif bir biyolojik özne olmanın özgürlüğünü yaşarsın.

Dil Bilgisi ve Anlatım

Dilini etkili konuşma ve yazmanın ayrıcalığını yaşa!

Anla, yorumla, uygula!

nasıl calısır nasıl calısır

VİTAMİN Lise'de Millî Eğitim Bakanlığı'nın öğretim programına uygun olarak hazırlanmış Dil ve Anlatım dersleri sayesinde Türkçe'nin inceliklerini öğrenirsin, konuşma ve yazma becerin gelişir. Örnekli metin çözümlemeleri ve anlam araştırmalarıyla kendiliğinden anlatımın düzelir, kendini daha iyi ifade edersin. Konular farklı yönlerden ele alınır; karşılaştırmalar ve bu karşılaştırmalardan çıkan sonuçlar sayesinde yorumlama ve eleştiri yeteneğini geliştirirsin. Dilini doğru ve güzel kullanma alışkanlığı kazanır, yeri geldiğinde kullanmanın zevkini yaşarsın. Ayrıca, hayat içinde gerektiğinde kendini savunamadığın için haksızlığa uğramazsın.

nasıl calısır

Tarih

Zaman dinamik bir süreçtir!

Geçmiş, geleceği de inşa eder; bilerek ilerle.

nasıl calısır nasıl calısır

Vitamin Lise'de Tarih dersi etkileşimli zaman çizelgeleri etrafına kurulur. Olayların nedenlerini ve yol açtığı sonuçları örneklerle öğrenirsin. Bugünü yorumlarken belgelere dayanan tarihsel bilgilerden güç alırsın. Kronolojik olarak sıralanmış, görsellerle zenginleştirilmiş konu anlatımları kolay öğrenmeni, neden sonuç ilişkilerini, etkilerinin uzandığı coğrafyaları ve zaman dilimlerini unutmamanı sağlar. Hayatından not almak için ezberlemek yükünü kaldırır. Tarihsel gerçeklerle geleceğe bakan bir kişilik kazanmanın ayrıcalığını da cebinde taşırsın. Kendine duyduğun güvenin bir belgesi olur.

İngilizce Ögrenim Paketi

Hayata ve dünyaya bir de İngilizce'den bak.

Öğrenirken zorlanma, yeni bir dille iletişimin zevkini yaşa.

nasıl calısır nasıl calısır

VİTAMİN Lise'nin desteğiyle İngilizce'yi kolayca öğrenebilirsin. Multimedya teknolojisini en etkin biçimde kullanan VİTAMİN İngilizce'nin yaratıcı, yenilikçi ve motive eden yapısını tam sana göre. Okuldaki ders programına uygun içeriğiyle anlama ve konuşma seviyeni yükseltirsin. Sözcük dağarcığın gelişir, gramerde eksiklerini kapata kapata ilerlersin. Program içindeki üstün Ses Tanıma Teknolojisi, bol pratik yapmanı, telaffuzunu geliştirmeyi, iş ve günlük yaşamda sıkça karşılaşılan olayları canlandıran diyaloglarda rol almanı sağlar. Bu dinleme ve konuşma odaklı diyalog etkinlikleri konuşma cesaretini arttırır. Vitamin Lise'de telaffuz etkinlikleri, diyaloglarda geçen kelime ve cümlelerin telaffuzu üzerinde çalışılmasını sağlar. Telaffuzun doğruluğu ise, ses tanıma teknolojisi aracılığıyla değerlendirilir. Ekranda verilen ses dalga grafiği, seslendireceğin cümlenin ritmini ve tonlamasını kolayca görmeni sağlar. Ayrıca üç boyutlu canlandırmalar, dil bilgisi açıklamaları, kültürel metinlerle çeviriler İngilizce'yi zevkle öğrenmek için ideal. Zevkle İngilizce öğrenmenin keyfini yaşama sırası şimdi sende.

nasıl calısır nasıl calısır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder