26 Kasım 2009 Perşembe

ATA SPORU OKÇULUK BURSA' DA İLGİ BEKLİYOR

Ata Sporu Okçuluğa İlgi Gösteren Gençler İlgisizlikten Yakınıyor. Bursa'da Okçuluk Sporu Yapmak İsteyen Gençler İçin En Yakın Adresin İnegöl Olması Tepkilere Sebep Oluyor.
Ata sporu okçuluğa ilgi gösteren gençler ilgisizlikten yakınıyor. Bursa'da okçuluk sporu yapmak isteyen gençler için en yakın adresin İnegöl olması tepkilere sebep oluyor.

Okçulukta kurumsallaşmanın olmamasından yakınan okçuluk meraklıları, "Bursa'da bir okçuluk kulübümüz bile yok. Biz bu sporu yapmak istiyoruz. İnegöl'e gidip gelmeye ne vaktimiz ne de ekonomik durumumuz var" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Halen bünyesinde 46 branş barındıran Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yeni yılın başında okçuluğa merak salan gençlere rehberlik yapacak. TEDAŞ Spor Kulübü'nün müracaatını değerlendiren Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Yılbaşı sonrası okçuluk faaliyetlerinin resmen başlayacağını açıkladı.

Tarihimizde büyük öneme sahip olan okçuluğa Bursa'da yeterince ilgi gösterilmemesi gençlerin tepkisine sebep oluyor. Okçuluk sporuna merak salan bir Grup Genç, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne müracaat etti. Gençlere 'En yakın yer İnegöl' cevabı verildi. Ata sporu okçuluğa merak salan Cüneyt Öztürk, Semih Kocabıyık, Hilmi Gazioğlu ve Gökhan Baran bu kez Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nü aradı. Aynı cevabı alınca gençler çaresizce gelişmeleri beklemeye başladı.
Gençlere sevindirici müjde ise TEDAŞ Spor Kulübü'nden geldi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvuran kulüp okçuluk branşını açmak istediğini dile getirdi. Müdürlüğün onayı ile 2010 Ocak ayında okçuluk sporu resmen Bursa'da başlamış olacak. TEDAŞ Spor Kulübü Yöneticisi İhsan Özen, "Biz müracaatımızı yaptık, değerlendirmeler sürüyor. Önümüzdeki Ocak en geç Şubat ayında okçuluk branşının açılacağını söylediler." dedi.

Ata sporu okçuluğa merak salmalarına rağmen yeterince destek görmediklerini söyleyen Cüneyt Öztürk, "Kısa bir zaman olmasına rağmen yaptığımız araştırmalarda gördük ki, Bursa'da okçuluk gerçekten zor durumda. Geçmişte bazı kulüplerde okçuluk branşı varmış ama şuanda faal olarak İnegöl'de okçuluk branşı var. Herkesin meraklı olduğu bir spor dalının böylesine yetim bırakılmasına oldukça şaşırdık. Şimdi duyuyoruz ki TEDAŞ Spor Kulübü branş açıyormuş. Bu sevindirici bir haber. Biraz tarihimizin tozlu sayfalarına dönüp okçuluğu hatırlayalım." dedi.

- Kaynak : http://spor.haberler.com/ata-sporu-okculuk-ilgi-bekliyor-haberi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder