6 Ocak 2010 Çarşamba

Yazdırma Biriktiricisi (Print Spooler) Servisi ve Yedek Alma İşlemi



            Yazdırma biriktiricisinin görevi yazıcıya gönderilen bir belgeyi alıp, yazıcı belgeyi yazdırmaya hazır olana kadar diskte veya bellekte depolamaktır. Bu dinamik bağlantı kitaplıkları (DLL) topluluğu, belgeleri yazdırma işlemi için alır, işler, zamanlar ve dağıtır.         Dinamik bağlantı topluluğu,  çalıştırılabilir yordamların (genelde belirli bir veya daha çok işlevi sunan).dll uzantılı dosyalar şeklinde ayrı olarak depolanmasını olanaklı kılan bir işletim sistemi özelliği. Bu yordamlar yalnızca onları çağıran program gereksinim duyduğunda yüklenir.

            Bilgisayar kullanıcısının verilerini kaybetmemek için bazı dosyaları, program ve kullandığı programların dosyaları başka bir bilgisayara yedeklenir. Bu yedeklemenin gerçekleşmesi için genel olarak bilgisayar formatlanması veya bilgisayar değişiminde yapılmaktadır.
           Yedekleme sırasında yedeği alınan dosyalar şu şekildedir:
           -Outlook
           Dosya yolu : C:\Documents and Settings\UYGULAMA.DESTEK\Application Data\Microsoft\Outlook        
           -Outlook Express
           Dosya yolu : C:\Documents and Settings\UYGULAMA.DESTEK\Local Settings\Application Data\Identities\{0F5509E7-4862-42E9-9345-123ADD51E094}\Microsoft\ Outlook Express
           -Masaüstü
            Dosya yolu : C:\Documents and Settings\UYGULAMA.DESTEK\Desktop
           -Belgelerim
            Dosya yolu : C:\Documents and Settings\UYGULAMA.DESTEK\Belgelerim
klasörleri yedeklenir. Ayrıca bilgisayarda kurulu olan programların isimleri ve bunların verileri alınır. Bu işlemde formatlama veya bilgisayar değişimi gerçekleşmişse işletim sistemi kurulumu yapıldıktan sonra bilgisayara kurulacak programları belirleme amaçlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder