2 Ocak 2010 Cumartesi

Acronis True Image ile Sistemin Yedeğinin Alınması



            Program açıldığında ekranda yedekleme türleri sıralanmaktadır. Biz diskin bir bölümünün yedeğini alacağımız için “Backup” seçeneği tıklandığında yedek oluşturma sihirbazı başlayacaktır.
(Sihirbazın her penceresinde yapılan işlemlerden sonra ileri tıklanarak bir sonraki sihirbaz penceresine geçiş sağlanacaktır.)
            Başlangıç ekranını geçtikten sonra yedekleme tipini seçebileceğimiz pencereye geliyoruz. Bu pencerede neyi yedeklemek istediğimizi soruyor. Burada iki seçeneğimiz bulunuyor. Ya disk bölümlerinden birini tamamen ya da seçtiğimiz dosyaları yedekleyebiliriz. Biz diski tamamen yedeklemeyi seçiyoruz.
            Diski tamamen yedeklemeyi seçtiğimiz için açılan pencerede bilgisayardaki diskler ve disklerin bölümleri listelenecektir. Bu listeden yedeklerini alacağımız diskleri seçiyoruz. Bir sonraki pencerede seçtiğimiz diskin yedeklenmiş “.tib” uzantılı dosyayı hangi dizine kayıt edeceğimizi seçeceğimiz ve yedek dosyamızın adını vereceğimiz penceredir. Sonraki iki pencerede ayarları değiştirmeden devam ediyoruz. Yedekleme işlemine başlamadan önce açıklama penceresi açılır. Eğer yedek dosyamıza bir açıklama eklemek istiyorsak bu pencerede bir açıklama ekleyebiliriz. Açıklama penceresinin devamında yedeklemenin bilgilerinin gösterildiği son pencere açılacaktır. Burada yaptığımız ayarları görmekteyiz. Bilgileri kontrol ettikten sonra “proceed” tıkladığımızda işlemimiz başlayacaktır. Yedeklemenin süresi disk bölümünün boyutuna göre değişmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder