6 Ocak 2010 Çarşamba

OKI MicroLine 3321 Yazıcısının Kurulumu



            Yazıcı kurulumuna başlamak için yazıcıyı ekleme sihirbazına başlatmamız gerekmektedir. Bunun için Başlat, Denetim masası, yazıcı ve fakslar veya başlat, ayarlar, yazıcı ve fakslar seçilebilir. Yazıcı ve fakslar penceresinde “Yazıcı ekle” tıklanarak yazıcı ekleme sihirbazı başlatılır.(Sihirbazın her penceresinde yapılan işlemlerden sonra ileri tıklanarak bir sonraki sihirbaz penceresine geçiş sağlanacaktır.)


            Giriş penceresini geçtikten sonra yerel veya ağ yazıcısı olup olmadığını seçeceğimiz pencerede “Bu bilgisayara bağlı yerel yazıcı” aktif ediyoruz.
           Yazıcı bağlantı noktasını seçme penceresinde “Şu bağlantı noktasını kullan” için LPT1 bağlantı noktasını seçiyoruz.
            Yazıcı yazılımı yükle penceresine geldiğimizde sol taraftaki listeden yazıcının üretici firmasını, sağ taraftaki listeden ise yazıcı modelini seçiyoruz.(Üretici firma olarak Oki, yazıcı modeli olarak Oki ML3321 seçildi.)
           Yazıcıya ad verme ekranına geldiğimizde yazıcı adını verip varsayılan yazıcımı olup olmadığını belirtmek için “Evet” veya “Hayır” seçeneğinden birini seçiyoruz.
           Yazıcı paylaşımı penceresinde yazıcıyı paylaşıma açacaksak paylaşım adını veriyoruz. Yazıcı paylaşıma açılmayacaksa “Bu yazıcıyı paylaştırma” seçeneğini aktif hale getiriyoruz.
           Sınama sayfası yazdırmak isteyip istemediğimizi soracaktır “Evet” aktif hale getirilir. Çünkü yazıcının tam olarak çalıştığını test etmemiz gerekmektedir.
           Son pencerede kontrol etmemiz için bize yazıcı hakkındaki bilgiler veriliyor. Bu bilgiler arasında yazıcının adı, paylaşım adı, bağlantı noktası, modeli, varsayılan olup olmadığı, sınama sayfasının alınıp alınmadığı yer almaktadır. Bilgileri kontrol ettikten sonra son tıklanarak sürücü dosyaları aktarımı başlatılır. Sürücü dosyalarının aktarımından sonra yazıcımızı artık yazıcılar arasında görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder