6 Ocak 2010 Çarşamba

Ağ Ayarlarının ve Bilgisayar Adı Ayarlarının Yapılandırılması

    IP adresi, 32 bit'lik bir sayıdır (IPv6'de bu sayı 128 bit'lik olacaktır). IP'de iki cihaz aynı ağda olup olmadıklarını birbirlerinin IP adreslerinin ilk birkaç basamağına bakarak anlarlar. Bu basamağa IP maskesi (IP mask) denir.
 Örneğin IP maskesi 255.255.0.0 ise, ilk iki basamağı (ilk 16 bit'i) aynı olan iki makine aynı ağda demektir. Bu durumda, 172.21.0.28 ile 172.21.0.16 aynı ağda, 172.21.99.5 ise başka bir ağdadır.
   DNS (Domain Name System, Alan Adı Sistemi) alan adı verilen isimler (mesela FAX_SERVER) ile IP adreslerini birbirine bağlayan sistemdir.
   İşletmedeki her bilgisayarın IP adresi belli ve kayıtlıdır. Bu yüzden ağ ayarlarının yapılandırılmasında bilgisayarın IP adresi, ağ maskesi, varsayılan ağ geçidi, DNS sunucusu adreslerinin girilmesi gereklidir.
   IP adresi formattan sonra veya varsayılan konumda otomatik olarak yapılandırma gerçekleştirir. Bunun yerine IP adresini, ağ maskesini, varsayılan ağ geçidini, DNS sunucusunu kendimiz belirliyoruz. Aşağıdaki Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) Özellikleri penceresinde gördüğünüz gibi ayarları yapıyoruz. IP adresi hariç diğer değerler her işletmedeki her bilgisayar için aynıdır.


   Bilgisayar Adı Değişiklikleri penceresi bir etki alanına katılmak için kullanılır. Bu yordamı tamamlayabilmek için, günlüğe yönetici olarak kaydedilmiş olmanız veya Yöneticiler grubunun üyesi olmanız gerekir.Bilgisayarınız ağa bağlıysa ağ ilke ayarları bu işlemi tamamlamanızı engelleyebilir.
-Denetim Masası'ndan Sistem'i açın.
-Bilgisayar Adı sekmesinde, Değiştir'i tıklatın.
-Üyelik altında Etki alanı'nı tıklatın, katılmak istediğiniz alanının adını yazın ve Tamam'ı tıklatın.
Bilgisayarı etki alanına katmak için bir kullanıcı adı ve kullanıcı parolası girmeniz istenecektir.
Yaptığınız değişikliklerin uygulanması için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder