6 Ocak 2010 Çarşamba

Active Directory Kullanıcı Oluşturma

   Kullanıcı oluşturmak için “POSTAserver bağlantısını yapmamız gerekiyor. POSTA server’ına bağlanmak için uzak masaüstü bağlantısını kullanacağız.
 Bağlantı sağlandıktan sonra aşağıda gördüğünüz ekrana geliyoruz. Burada seçili olarak gördüğünüz “Active Directory Users and Computers” kısayolunu çalıştırıyoruz.



   Yukarıda sağ resimde gördüğünüz gibi Active Directory açıldığında “OZDOMAIN.com” altında klasörler halinde kullanıcılar sıralanıyor. Bu klasörler şubeleri veya çalışılan bölümleri ayırt etmek için hazırlanmıştır. Bu klasörleri seçtiğimizde sağ tarafta oradaki kullanıcılarımız sıralanıyor. Eğer kullanıcıda değişiklik yapmak istiyorsak kullanıcı özelliklerini açarak değişiklikleri gerçekleştirebiliriz.


   Kullanıcı oluşturma işlemini başlatmak için yukarıdaki resimlerde gördüğünüz yöntemlerden birini kullanabiliriz. İstersek kullanıcı oluşturacağımız klasöre sağ tuş yaparak new bölümünden user seçilebilir. Ayrıca araç çubuğundan yeni kullanıcı oluştur tıklanarak kullanıcı oluşturmaya başlayabiliriz.
    Açılan pencerede kullanıcının nerede oluşturulacağını gösteriyor ve kullanıcı ile ilgili bilgileri istiyor. Bu bilgiler şunlardır:
-Kullanıcının adı, soyadı ve adının tamamı
-Kullanıcının giriş için kullanacağı adı(Bu ada “@OZDOMAIN.COM” ekleneceğini belirtiyor.)
-Bilgisayarlara giriş yapabilmek için kullanacağı adı(Burada kullanıcı adının başına “OZDOMAIN\” ekleneceğini belirtiyor.)
   Bilgileri girdikten sonraki ayar penceresinde kullanıcının şifre işlemleri ile ilgili giriş ve seçimleri gerçekleştireceğiz. Kullanıcı şifresini belirledikten sonra şifre değişiklileri ile ilgili seçimler bulunuyor.
Bunlar:
-Kullanıcı bir dahaki oturum açılışında şifreyi değiştirmeli
-Kullanıcı şifresini değiştiremesin
-Kullanıcı şifresinin süresi hiç bitmesin
-Hesabı devre dışı bırak
olarak sıralanıyor. Eğer bu işlemlerden seçmek istiyorsak aktif hale getiriyoruz.
   Şifre oluşturulduktan sonra Exchange mailbox oluşturulup oluşturulmayacağı soruluyor. “Creat an Exchange mailbox” seçilerek devam ediyoruz. Son olarak bize kullanıcı bilgileri görüntüleniyor ve işlemi bitir dendiğinde kullanıcımız oluşturulmuş oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder