8 Ekim 2009 Perşembe

Mr. Holland's Opus


Okul sonrası bir öğleden sonra, günün yorgunluğu henüz üzerimdeyken izleme şansına sahip oldum. hem de inanın buna tv'den. öğretmen filmleri adında bir kategori oluşturma isteği uyandırdı bende. en azından şimdilik trailer kadarıyla yetiniyorum. izlemeniz dileğiyle.

Aşağıda film ile ilgili alıntı da olsa bir tanıtım yazısı var...

"Ritm duygunuz olmadan davul çaldığınızı, ya da aşık olur gibi şarkı söylediğinizi hayal edin. Bazen öğretmenler öğrencilerinde farkında olmadıkları yetenekleri keşfederler.. bazen Bay Holland gibi birisi çıkar ve hayatınıza girer. Akademi Ödüllü Richard Dreyfuss'un Oscar'a aday gösterildiği rolü "beyazperdedeki en inandırıcı değişim hikayelerinden birisi" (USA Today), ve aralarında Akademi Ödülü sahibi Olympia Dukakis ve Oscar adayı William H. Marcy bulunan "hatasız oynayan yardımcı oyuncular var"
Glenn Holland (Dreyfuss), en çılgın hayallerinde bile gençlere müzik öğretmeninin yeteneğini boşa harcamaktan farklı birşeye dönüşebileceğini düşünemezdi. Ama genç bestekar ailesini destekleyebilmek için bir muhteşem eser yapmaya karar verince, ilham verdiği öğrencilerin onda yarattığı etkiyi farkeder... ve onların senfonisinin notalarını oluşturduğunu anlar. Hayatımızı değiştiren o ender rastlanan, yetenekli öğretmenlere bir adak" (San Francisco Chronicle) olan Sevgili Öğretmenim bir zafer marşı!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder