18 Ekim 2009 Pazar

DÜNYA' DAKİ ATLI OKÇULAR SİVAS' TA BULUŞTU

Link: Atlı Okçuluk belgeseli


-
VİDEO (Uluslararası Atlı Okçuluk ve Cirit Müsabakaları - Sivas) : http://video.turk.net/video/izle/26965/Uluslararasi-Atli-Okculuk-ve-Cirit-Musabakalari---SIVAS

Okçular ve ciritçiler ilimizde buluştu.
İlimizde 6 ülkenin katılımıyla düzenlenen ve 2 gün süren Uluslararası Atlı Okçuluk ve Cirit Müsabakaları sona erdi.

Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası΄nın da desteğiyle Sivas Atlı Spor ve Cirit Kulübü tarafından düzenlenen müsabakalar, Paşabahçe Piknik Alanı yolu üzerindeki Sivas Atlı Spor ve Cirit Kulübü cirit alanında yapıldı.

Etkinliğin Türkiye΄de ilk, dünyadaki üç organizasyondan biri olduğu belirtilirken, müsabakaların ilk bölümüne Macaristan, Güney Kore, İran, Polonya ve Almanya΄dan yarışmacılar katıldı.
Müsabakaların bu bölümünde Memluk ve Kabak stillerinde yarışmalar yapıldı. Memluk stilinde yarışan sporcular dört nala giden at üzerinden üç hedefe 3΄er kez ok atışı yaptı.
Toplu halde seyircileri de selamlayan sporcular, gösteri amacıyla hep birlikte ayakta ve oturarak konulan hedefe ok attı.

Sivas Atlı Spor ve Cirit Kulübü΄nün yöneticilerinden Hilmi Arıç, bu yarışların Türkiye΄de ilk, dünyadaki üç organizasyondan biri olduğunu ifade ederek, 6 ülkeden 19 sporcunun karşılamalara katıldığını, Güney Kore Atlı Okçuluk Federasyonu Başkanı Kim Young Sup ve İngiltere Atlı Okçuluk Birlik Başkanı Neil Payne΄nin de kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.
Bu organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Arıç, kendilerine destek veren kuruluşlara da teşekkür etti.

Mounted Archery Competition

Giorgi | MySpace Video

SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
2 gün süren Uluslararası Atlı Okçuluk ve Cirit Müsabakaları΄nın dünki bölümünde yarışmalarda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.
Memluk ve kabak stillerinde dereceye giren sporculara ödülleri Vali Ali Kolat, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Vali Yardımcısı İsmail Koşum, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Çimen ve Ömer Faruk Çınargil tarafından verildi.
Müsabalar Sivas ve Erzurum Cirit takımlarının cirit gösterileriyle son buldu.
- Kaynak : http://www.yeniulke.net/?msec=Haber&ssec=guncel&isec=9284

Atlı Okçuluk Hakkında Bilgi Edinmek İsteyenler İçin :

- Türk Atlı Okçuluğu (Hilmi Arıç) = http://www.turkokculugu.com/makaleler/?yazar=hilmiaric&makale=103

- İngilizce Web : http://www.horsebackarchery.co.nz/

-Video : http://en.sevenload.com/videos/YoXuvhW-Atl-Okculuk-belgeseli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder