16 Nisan 2009 Perşembe

Tatil 24 Eylül'e Kadar Uzadı...

Önümüzdeki yıldan itibaren okulların 24 Eylül'de açılacağını belirten Bakan Günay, ailelerin artık bayram sonrası da tatilden yararlanabileceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, iç turizmi hareketlendirmek için okulların açılış tarihini önümüzdeki yıldan itibaren Bakanlar Kurulu kararıyla 8 Eylül'den 24 Eylül'e aldırdıklarını söyledi. Günay, erken rezervasyon ağırlıklı bir kampanya düzenleyerek, yerli turistlerin de yabancıların yararlandığı ucuz turizm hizmetlerinden yararlandırılması yoluna gideceklerini ifade etti. Turizm sezonunu açmak üzere Çeşme'ye giderken İzmir'e de uğrayan Bakan Ertuğrul Günay, İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) sektör temsilcilerine hitap etti.
SON DAKİKA REZERVASYONU ARTTI Günay, okulların aynı tarihlerde açılması ve kapanmasının turizm sezonuna olumsuz etkisini ortadan kaldırmak için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını, Bakanlar Kurulu kararıyla açılışın Ramazan Bayramı sonrasına bırakılmasının kararlaştırıldığını belirterek, eylül ayının bayramdan sonra bir haftasını daha iç turizmin hizmetine sunduklarını vurguladı. Kriz dolayısıyla Avrupa, Rusya ve Ukrayna'da, erken rezervasyon yerine son dakika tercihlerine dönüldüğünü anlatan Günay, yine akılda kalan ve tercih edilen bir ülke olma yolunda yaygın ve etkili bir tanıtım kampanyası için Maliye Bakanlığı'nı zorladıklarını kaydetti. Günay, İzmir'i Antalya'daki "her şey dahil" kitle turizmi modelinden farklı, butik turizme yönelik çabalarda ön plana almayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder