11 Mart 2009 Çarşamba

Türk-Amerikan Lisesi Robot Yaptı

Bilim olimpiyatlarında aldığı başarılı sonuçlarla adından sıkça söz ettiren Türk okulu Brooklyn Amity School'un dokuz kişilik takımı, yarışmaya 'Truva Atı' adını verdikleri robotla katıldı.

Bilim olimpiyatlarında aldığı başarılı sonuçlarla adından sıkça söz ettiren Türk okulu Brooklyn Amity School'un dokuz kişilik takımı, yarışmaya 'Truva Atı' adını verdikleri robotla katıldı.
Ülke genelinde 42 bin öğrenci ve bin 500'ün üzerinde takımın yarıştığı organizasyona bu yıl ikinci kez katılan Brooklyn Amity School, yaşadığı teknik sorunlar sebebiyle dereceye giremedi. Geçtiğimiz yıl 'Güllü' isimli robotla özel ödüle layık görülen Türk-Amerikan okulu, yaptıkları yedi maçtan üçünü kazandı. 9 öğrenci, 2 öğretmen ve bir mühendisten oluşan Mustang takımı, görünüşü ata benzediği için robota 'Truva Atı' ismini verdi. 6 haftalık sıkı bir çalışma sonunda Truva Atı'nın ortaya çıktığını anlatan proje danışmanı Mücahit Polat, "Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Hepsi büyük bir azimle çalıştı. Bazı teknik şanssızlıklar yüzünden bu yıl derece alamadık fakat bu bizim için çok farklı bir tecrübe oldu." dedi. NASA'nın 6 bin, New York Elektrik dağıtım şirketi Con Edison'un 4 bin dolar vererek sponsor olduğu Truva Atı'nın yapım aşamasında çalışan lise 2'nci sınıf öğrencisi Samet Aycan, hazırlık dönemi hakkında şunları söyledi: "Ben aslında doktor olmak istiyorum fakat robot çalışması eğlenceli geldi. Bilmediğim birçok şeyi öğrendim. İlk gün, teknik arızalarla uğraştık. Bir-iki defa robotumuz çalışmadı. Her şeye rağmen yarışmak güzeldi." Geçtiğimiz hafta sonu Javit Center'da yapılan New York elemelerinde birinciliği The Bronx SciBorgs'un kazandığı yarışmanın uluslararası finali nisan ayında Atlanta'da yapılacak. NASA, Con Edison, MTA, Bloomberg Media, Verizon, IBM gibi önemli şirketler de sponsorluk görevini üstlenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder