19 Mart 2009 Perşembe

Eski Milli Okçu Şimdi Spor Bilimi Araştırmacısı; İpek Eroğlu Kolayiş

'' Hayri Ertan, Hakan Kolayiş, İpek Eroğlu Kolayiş; bu üç kardeşimiz okçuluk milli takımında defalarca görev almış milli okçular.Ve şimdi ise okçuluk üzerine bilimsel çalışmalar yapıyorlar.''

-Un var, yağ var, şeker var, o halde neden helva yapmıyorsun misali; her şey var haydi o zaman başarılı olmak için çalışalım. Okçu sayımızı 500' den 2000' e çıkartmak amaç olmamalı, amaç her köyde okçuluk sporu yapılmalı olmalı. Her kasabadaki okullarda okçuluk yapılmalı.
- Japonya' nın geleneksel okçuluğna kyudo deniyor biliyorsunuz ve tam 134 bin kişi kyudo okçuluğu yapıyor, ve de her beldesinde yediden yetmiş yediye herkes bu sporu yapabiliyor. Kendi geleneksel yaylarını kendileri yapıyor, kyudo bir yaşam biçimi olmuş...
- Çok konuşulacak şeyler var da, biz kardeşimizin bilimsel çalışmasını görmenizi istedik, aşağıya linkini verdik inceleyin bence ,çok uğraşmış, faydalanmak lazım.

Okçuluk Milli Takımının Antrenman Ortamında Kalp Atım Hızı ve Nişan Alma Süresinin Atış Puanı Üzerindeki Etkileri :
İpek Eroğlu Kolayiş*
Emel Mimaroğlu**


.
Yorumlar :
- Mehmetcan Yegen dedi ki...
Hocam doğru diyorsunuz. Fakat şu var ki biz hep kendi kendimize yakınıyoruz. Daha büyük mercilerde konusulsa bu konu da TV lerde okculuk daha cok gozukse kardeslerimiz bu sporu tanısa. Ben sohbetlerimde 1-2 defa okculuktan bahsedince insanların %90 ının ilgilendigini goruyorum. Bu bizim atasporumuz, sadece hatırlamaya ihtiyacımız var. tesekkürler :)
30 Mart 2009 Pazartesi 21:31 (
http://video.google.com/videoplay?docid=7954250615379387811)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder