27 Mart 2009 Cuma

Yalçın Küçük - Tekelistan

Kitap hakkında bilgi:
"Küçük, 'Tekelistan'da Türkiye'nin bugünlerine, tarih içinde geriye araştırma yoluculukları düzenleyerek çözümlemeler getiriyor. Bilimsel araştırma yazılarında farklı bir biçim geliştiren Küçük'ün üslûbu, 'Tekelistan'da başka bir mecraya dökülerek yol almayı sürdürüyor ve yer yer anlam yoğun edebi metinlere dönüşüyor."
Aydınlık, 26 Kasım 2000, sayı: 697

"... Türkiye'nin nâdir orijinal fikirler üreten beyinlerinden biri o...
Bu özelliğiyle hiç tanışmamış olanlar için iyi bir başlangıç olacağını sandığım 'Tekelistan' kitabı şu yakınlarda yayımlandı Yalçın Küçük'ün. Basımına da özen gösterilen bu eseri okuyanlar cins bir kafayla karşı karşıya olduklarını anlayacaklardır. Bölük pörçük irtibatlardan müthiş sonuçlar çıkartan, anti-semitizm limanına uğramadan Yahudilik ve dönmelik konularına yer veren, gözümüzün önünde cereyan ettiği halde künhüne vâkıf olamadığımız olayları daha iyi kavramamıza yarayan tehlikelerle dolu bir kitap 'Tekelistan'... Okuyun, keyif alacak ve zenginleştiğini hissedeceksiniz."
Taha Kıvanç, Yeni Şafak, 12 Aralık 2000

"Tekelistan'ın en önemli özelliklerinden biri, dünya ile bağı ciddi biçimde sınırlanmış bir aydının bile ne kadar çok fikir üretebileceğini göstermesi. Yalçın Küçük'ü sevmeyebilirsiniz. Ya da (benim gibi) farklı bir siyasi çizgide (hatta karşıtı) olabilirsiniz. Ancak gösterdiği üstün çabaya şapka çıkarmak gerek."
Emre Aköz

linkler:
link silinmiş elimde bu kitap olmadığından yayınlayamıyorum. Bulduğumda tekrar ekliyeceğim. Elinde olan varsa da lütfen bizimle paylaşsın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder