14 Mart 2009 Cumartesi

Hz. Muhammed (Tolystoy'un Yasaklanan Kitabı)

Bildiğime veya duyduğuma göre Tolstoy'un ölmeden önce müslüman olduğu söyleniyor. Ve bu da o devirde yaşayan insanlardan gizleniyor. Çünkü Tolstoy o devrin çok sevilen bir insanı olduğu için böyle bir olay sansasyon yaratır ve müslümanlık sempatizanlığı başlar korkusundan gizleniyor. işte bu kitap da onun yasaklanan bir kitabıdır. Umarım işinize yarar.

linkler: link yenilendi 1.35 MB pdf
http://www.upload.gen.tr/d.php/s5/1q5dbkel/hammed-Tolstoy_www.kitap-indir.blogspot.com_.pdf.html

alternatif link
http://rapidshare.com/files/174689486/Hz._Muhammed_-_Tolstoy-pasha34.pdf

alternatif link2
http://www.ziddu.com/download/2962510/Hz._Muhammed_-_Tolstoy-pasha34.pdf.html

alıntı yazı
Ünlü Rus yazarı L. N. Tolstoy,1908 yılında, Abdullah EI-SÜHREVERDİ'nin Hindistan'da basılmış 'Hz. Muhammed'in Hadisleri' kitabını okumuştur. Okuduğu hadislerden bir risale (kitapçık) tertip etmiş, bunu Rusya'nın 'Posrednik' adlı yayınevinde bastırmıştır.

Rus halkı ve özellikle Rus aydınları, L. N. Tolstoy'u ilahi bir kuvvete sahip gibi seviyorlardı ve onun İslamiyet’i kabul etmesinin duyulmasının Rus toplumu içinde İslam'a güçlü bir akım başlatabileceğini biliyorlardı. Bu yüzden de Tolstoy'un Hz.Muhammed'in hadislerinden derlediği kitapçığını KGB gibi Rus istihbarat birimleri gizli tutmaya, unutturmaya ve basılmasını engellemeye çalışıyorlardı. Tolstoy, bu risale (kitapçık) ile Rus okurlarını, Hz. Muhammed'in hadisleriyle tanıştırmıştır. Hadislerden seçtiği konularda 'fakirlik' ve 'eşitlik' gibi kavramları esas almış, Rus halkına ve onları aldatanlara bir ders verir nitelikte olmasına özen göstermiştir.

Tolstoy, seçip kitapçık haline getirdiği bu hadislerle, gerçek adalet ve eşitliğin, gerçek kardeşlik ve fedakarlığın yerinin İslam olduğu, hatta insana saygı ve sevginin ve daha ötesinin de yerinin yine İslam olduğunu vurgulamak istemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder