24 Temmuz 2009 Cuma

DÜNYA OKÇULUK ŞAMPİYONASI, ULSAN(KORE),1-9 EYLÜL 2009

World ArcheryChampionships
Ulsan (KOR) - 1-9 September 2009

http://archery2009.ulsannamgu.go.kr/E_index.php

- Bu yarışma bir çok şeyin sonu ve bir çok yeni gelişmenin başlangıcı olmalı ki, Türk okçuluğu ciddi anlamda başarının temellerini atabilsin.Daha öncede söyledik sporda başarının ölçüsü madalyadır. Önceki tarihlerde yazdığım yazıyı buraya tekrar koyuyorum, çünkü şimdi de aynı şeyler geçerli.

'' SPORDA BAŞARININ ÖLÇÜSÜ MADALYADIR - Her alanda başarılı olmanın ölçütleri farklı farklıdır. Sporda başarının ölçüsü de madalyadır. Madalyanın açılımı nedir, bir düşünelim. Madalya demek özelliklede olimpiyat madalyası demek; o ülkede çok iyi bir spor sistemi var demek, spora maddi destek var demek, kaliteli spor idari yönetimi ve denetimi var demek, kaliteli teknik adam var demek, sporcu sayısı çok demek, en nihayetinde olimpiyat madalyası alan ülke o branşta sporcu yetiştirmesini biliyor demektir.- Madalya; yapılan bilinçli çalışmaların, emeğin, alın terinin ve başarının simgesidir. Madalya alan başarılı, alamayan başarısızdır bunun başka açıklaması olamaz. Madalya almak şansmıdır, hayır değildir. Bakın, Çin Olimpiyatlarda madalya sıralamasında birinci oldu, bu şansmıydı ? Bu; yıllar süren amaçlı, bilinçli, bilimsel ve planlı çalışmanın bir sonucuydu. Ve aldıkları madalyalar bunun göstergesi oldu.- Sergey Bubka kimdir diye sorduğumuzda, herkes diyecektir ki '' Dünya' nın bir numaralı sırıkla yüksek atlama sporcudur, efsane bir isimdir 6 kez Dünya şampiyonu olmuş ve olimpiyat şampiyonluk madalyası olan rekortmen bir atlettir'', ama Bubka şu an (IOC) Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesidir ama bunu çok çok az kimse bilir. Hatırda kalan ve akla gelen O bir madalyalı şampiyondur.- Madalya aynı zamanda ne demek; ülkenin tanıtımı demek, başta türizm olmak üzere bir çok sektörün gelişmesi demek, maddi kaynak demek.- Okçulukta en çok uluslararası madalya alan ülke Kore değil mi, tüm Dünya bunu biliyor.Okçuluk denince akla Kore geliyor. Kore'nin okçuluk antrenörleri Dünya' nın bir çok ülkesinde görev yapıyor. Kore' de okçulara değer veriliyor, çünkü sporcu kolay yetişmiyor; sistem gerekli, bilimsel platformda çalışmak gerekli. İşte madalya demek; o sporda bilimsel olarak sistemli çalışmalar yapılıyor demek, karakucak çalışarak başarı gelmez, güncel olmak lazım, gelişmeleri takip edip bilinçli çalışıp gelişmeleri geçmek lazım.-Okçulukta ve sporun her dalında madalya alıp, İstiklal Marşımızı dinletmek lazım; bunun için de silkelenip kendimize gelmemiz lazım, ferdi çıkarları bir tarafa atıp ülkenin menfaati içn çalışmak lazım...
- Daha önceki blog yazımda belirttiğim üzere Atatürk'ümüzün sporla ilgili çok güzel talimatları var, biz bunlara uysak zaten sporda çok başarılı oluruz : '' -Her çeşit spor etkinliklerini, Türk gençliğinin millî eğitiminin ana unsurlarından saymak gerekir. Bu işte hükümetin, şimdiye kadar olduğundan daha çok ciddî ve dikkatli davranması, Türk gençliğini spor bakımından da millî heyecan içinde özenle yetiştirmesi önemli tutulmalıdır.1937 (Atatürk'ün S.D.I, s. 387) -Başarılı olmak için her türlü yardımdan çok bütün milletçe sporun niteliği, değeri anlaşılmak ve ona kalpten sevgi göstermek, onu vatanî görev saymak gerekir. 1926 (Atatürk'ün S.D.1I, s. 245) ''
- İlk Yayın Tarihi: 09 Eylül 2008 - ''

-Ayrıca, bizim katılamadığımız bir yarışma :

http://www.worldgames2009.tw/wg2009/eng/sports.php?sn=23

World Games - Kaohsiung (TPE) - 16-26 July 2009 - Field Archery: 24-26 July NEWS - RESULTS - PHOTOS - MEDIA GUIDEDaha detaylı bilgi için NEWS bölümüne tıklayın.

YORUMLAR :

Adsız dedi ki...
bu yarışmaya neden katılamadığımızı biliyormusunuz?
27 Temmuz 2009 Pazartesi 00:24
Adsız dedi ki...
Çünkü bizde field archery(sahra okçuluğu)yapılmıyor.
01 Ağustos 2009 Cumartesi 08:38
Adsız dedi ki...
Olancası sanki çok düzgün yapılıyorda bir sahra okçuluğu eksik kaldı boşverin bu işleri. Daha normalini bile doğru dürüst götüremiyorlar onu nasıl organize edip yapacaklar?
16 Ağustos 2009 Pazar 13:42

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder