31 Temmuz 2009 Cuma

Beş Bin (5000) Çocuğumuz Okçulukla Tanıştı

Okçuluk federasyonunun izcilik federasyonuna önerdiği iki genç milli okçuluk antrenörümüzün (Serkan Can ve Hikmet Dumanoğlu) görev aldığı izcilik kampında okçuluk sporu, öğrencilere tanıtılıp sevdirilmeye çalışılıyor.



Her yıl 01 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında toplam 6 hafta süren izcilik kampı İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Ümraniye kent ormandaki izcilik tesislerinde yapılıyor. Bu kampta yaklaşık olarak 5000 çocuğa okçuluk başta olmak üzere badminton, oryantiring, kayık, binicilik, dağcılık, bisiklet, judo sporları tanıtılıp uygulama yapılarak, bu sporlara yönledirilmeye çalışılıyor.

2006 yılından beri yapılmakata olan kampta kullanılan her spor branşın temel eğitim malzemeleri İstanbul büyükşehir belediyesi ve izcilik federasyonunun tarafından temin ediliyor.Benzeri bir kamp Çanakkale' de de var, orasını tamamen izclik federasyonu organize ediyor.

Kampta yapılan okçuluk çalışmalarında öğrencilere, okçuluktaki temel haraketler gösterilip uygulatılıyor, arkasından da tüm öğrenciler ok atışı yapıyorlar. Okçuluk çalışmaları sabah 10:30 da başlayıp akşam 19:00 da bitiyor. Haftada 30 saat üzerinden 5 gün, günde 6 saat yapılan okçuluk çalışmalarını öğrenciler severek yapıyorlar.

Bu kampa İstanbul büyükşehir başkanı Kadir Topbaş her yıl iştirak ediyor, bu yıl Rıdvan Dilmen kampı ziyaret edip ok attı. Fatih Terim, Hakan Şükür ve kurtlar vadisi oyuncalrının da kampı ziyaret etmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder