18 Eylül 2009 Cuma

Büyük Oyunu Anlamak - Yves Lacoste

"Jeopolitik üzerine Yves Lacoste imzasıyla yazılmış bu eser yalnızca eksiksiz bir başvuru kaynağı değil, aynı zamanda bugünün sorunlarını tarihsel bir bakış açısı içine yerleştiren engin bir tablo sunuyor"
diyerek tanıtmışlar kitabı. Ben buna derslerde kullanılabilecek olağanüstü bir yardımcı kitap ibaresini eklemeden edemeyeceğim. Bütün coğrafya öğretmenlerine salık veriyorum. Özellikle son sınıflarda ana metin olarak da kullanılabilir.

Coğrafi bir kitapta olması gereken bütün teknik ayrıntılara sahip olan kitapta; haritalar adeta görsel bir şenlik yaratıyor. Hani neredeyse okumadan da meramını anlatacak kabilinden.

Kitap ilk sayfalardan itibaren bizi jeopolitik bilimine hazırlıyor. Temel kavramları açıkladıktan sonra başlıyor bugüne kadar olan biteni anlatmaya. Eserdeki grafikler, tablolar; bu tablolarda kullanılan sayılar 2005 yılına ait değerler olarak öne çıkıyor. Çeviri kitaplarda önemli bir ayrıntı olan editör meselesi ise alanındaki en yetkin isim, Mustafa Alp Dağıstanlı ile doruğa ulaşmış durumda. Ne demek istediğim coğrafi yer adlarıının kullanımında, 94/5856 sayılı karara uyumda ne denli titiz bir çalışmanın yapıldığını görünce anlaşılacaktır.

Son olarak kitabın kalıbı ve basım kalitesi dikkate alındığında önemsiz bir ayrıntı gibi görünse de fiyatı. Alabilme şartlarınızın iyileşmesi dileğiyle..



Kitaptan örnek sayfalar görmek istiyorsanız tıklayınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder