30 Ağustos 2009 Pazar

Zafer Kupası Okçuluk Yarışması/ Gelibolu - 2009


ZAFER KUPASI,S.MİNİKLER-MİNİKLER-YILDIZLAR (GELİBOLU) 29-30 AĞUSTOS 2009\\Yarışma verileri\ (Kaynak : Okçuluk Fedrs. Sts.)
- Özgenur Ekmen (Kocaeli) yine 1.' nci oldu.
- Yarışmanın En Başarılı Sporcusu : Burcu Berber
- YARIŞMANIN DEĞERLENDİRMESİ :
- İlk önce şunu söyliyeyim; burada yaptığım değerlendirmelerin amacı sadece Türk okçuluğunun daha iyiye gitmesi içindir, kimseyi rencide etmek veya birilerini ön plana çıkarmak değildir.
- Dünya' da ilk defa bir resmi yarışmada 63 metre ve 33 metreden okçuluk yarışması yapıldı. Nerede, tabi ki Türkiye' de. Hadi diyelim sahayı çizen görevliler yanlış ölçüm yaptı, bizleri yarışmalarda sözde disiplinize etmeye çalışan sayın hakem heyeti neden sahayı ölçüp kontrol etmedi. Demek ki herşey sözde yapılıyor. Bence bu ciddiyetsizliğin en büyük örneğidir.Okçuluk sahasının hazırlanmasında ilk olarak emniyet tedbirleri alınır ikinciside sahanın ok atış mesafeleri tekrar tekrar kontrol edilerek ölçülür. Normal şartlar altında yarışmanın sıralama atışlarının tekrar edilmesi gerekir ama idareci ve antrenörler çok büyük olgunluk gösterip itiraz etmediler. Arkasından ikinci bir fiyasko daha gerçekleşti; resmi yazıda takım atışlarının yapılacağı yazarken yine takım atışları yapılmadı. Yarışmanın güzel taraflarıda vardı tabi ki; sayın Hakan Çakıroğlu ve ekibinin ayrıca Gelibolu belediyesinin konukseverliği tartışılmazdı. Sporcular yoğun rüzgara rağmen çok güzel mücadele ettiler, bence Türk okçuluğunun gelişimi açısından bu yarışma her yıl mutlaka burada yapılmalı.Çünkü sporcular rüzgarda atmaya yarışma ortamında alışıyorlar. 3 metre fazla atıldığı için yarışmanın toplam puanı üzerinden konuşamayız ama eleme turlarında özelliklede madalya atışlarında sanki Dünya şampiyonasındaki maçları seyrediyormuş gibiydik. Bir çok yetenekli sporcumuz var ama; bu yarışmada çok şiddetli bir rüzgar altında bronz madalya atışında 113 puan atarak (Türkiye rekoru 115 puanla Esra Sülün'e ait) compound yay yıldız bayanlar da 3. olan Burcu Berber' i çok beğendim, bu sporcumuza sahip çıkıp ileriye dönük planlar yapılması lazım bence.
-
Basından :
'' Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde iki gündür devam eden "Zafer Kupası Okçuluk Şampiyonası" sona erdi.
30 Ağustos 2009 19:48
Gelibolu 26 Kasım Stadyumu'nda yapılan elemeli atışlarda birbiriyle yarışan okçular zaman, zaman etkisini gösteren rüzgarla da yarıştılar.
Çeşitli kategorilerde yapılan yarışmada her sporcu 72 ok atarken, yıldızlar 60 metre, minikler 30 metre ve süper minikler de 20 metre mesafeden hedefe atış yaptı.
Yapılan atışlar sonunda hedefi 12'den vuran Makaralı Yay Minik erkeklerde altın için yarışan Gelibolu Yarımadaspor kulübünden Çağan Ozan Gürlen birinci olurken, ikinciliği Kastamonu takımından Çağatay Demir,üçüncülüğü ise Erzurum bölgesinden Cevdet Mustafa Has aldı.
Makaralı Yay Süper Minik Bayanlarda birinciliği Kocaeli bölgesinden Özge Nur Ekmen, ikinciliği Denizli Belediyespor'dan Emine İlkin Karalar alırken, üçüncülüğü de Samsun Bölgesinden Candan Bilgi elde etti.
Şampiyonada Makaralı Yay Yıldız Bayanlarda birinciliği Antalya bölgesinden Burçak Damla Balcı, ikinciliği Aksaray Gençlikspordan Dilara Yumuşak ve üçüncülüğü ise Gelibolu Harb-iş spordan Kader Burcu Berber aldı.
Makaralı Yay Yıldız erkeklerde birinciliği Kayseri bölgesinden ferdi olarak katılan Oğuzhan Kayaalp alırken, ikinciliği yine Kayseri bölgesinden Ahmet Kaan Akgün ve üçüncülüğü ise Cankırı bölgesinden Evren Çağaran elde etti.
Makaralı Yay Minik Erkeklerde takım halinde birinci olan Gelibolu Yarımadaspor Kulübü sporcuları şampiyonada Gelibolu'ya ikinci altın madalyayı kazandırdı.
Klasik Yay Minik bayanlarda birinci Samsun Bölgesinden Gizem Nur Sucu, erkeklerde birinciliği İzmir Büyükşehir Belediyerspor kulübünden Uğur Fırtına Ertok kazandı.
Klasik Yay Süper Minik Bayanlarda ise, birinciliği İzmir Bölgesinden Yasemin Ecem Anagöz, Erkeklerde Ankara bölgesinden Mehmet Özgen Punar aldı.
Klasik Yay Yıldız Bayanlarda Ankara bölgesinden birinciliği Zeynep Işılsu Ünal, erkeklerde ise, Kayseri bölgesinden Mehmet Seyit Zor aldı.
Makaralı Yay Minik Bayanlarda birinciliği Kocaeli bölgesinden Feyza Uçar, ikinciliği Antalya bölgesinden
Arzu Tuba Barış, üçüncülüğü Kocaeli bölgesinden Nurdan Karaoğlu aldı.
Derecelerin açıklanmasının ardından sporculara ödülleri Okçuluk federasyonu Genel Sekreteri Sirer Aydın, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu ve Okçuluk Federasyon Üyesi ve Teknik Kurul Başkanı Hakan Çakıroğlu tarafından verildi.
Okçuluk Federasyonu Genel Sekreteri Sirer Aydın yaptığı açıklamada, şampiyona boyunca 26 bölgeden 309 sporcunun Gelibolu'da güzel bir yarışma çıkardıklarını belirterek, "Yarışmada ev sahipliğini yönetim kurulu üyemiz Hakan Çakıroğlu yaptı. Güzel bir organizasyon oldu. Bu yarışmada Teknik Kurul tarafından değerlendirilen başarılı 50 okçu bir haftalık gelişim kampına alındı. Kamp Gelibolu'da yapılacaktır" dedi. ''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder