26 Ağustos 2009 Çarşamba

Milli Okçular, Dünya Şampiyonasına Hazır

-Kaynak: Fıta. - Tıklayın : (click here).

Milli Okçular, Dünya Şampiyonasına Hazır

Güney Kore'de yapılacak dünya şampiyonası hazırlıklarını tamamlayan Okçuluk Milli Takımı, yarın bu ülkeye gidecek.
Okçuluk Milli Takımı, Ulsan kentinde 1-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak Büyük Erkekler ve Bayanlar Dünya Okçuluk Şampiyonası hazırlıklarını tamamladı.
Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımın şampiyona için ikisi Antalya'da olmak üzere 3 ayrı hazırlık kampı gerçekleştirdiğini söyledi. Takımın, Ankara Elmadağ'da 10 gündür kampta bulunduğunu ve çalışmalarını tamamladığını dile getiren Topaloğlu, ''İyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve şampiyonadan iyi sonuçlar alacağımızı umut ediyorum. Makaralı ve olimpik branştan dereceler bekliyorum'' dedi.
-PROF. DR. ERDENER FITA BAŞKANLIĞINA TEK ADAY-
Dünya Şampiyonası öncesi 30-31 Ağustos tarihlerinde Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) başkanlığı seçimlerinin yapılacağını dile getiren Topaloğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektörü de olan mevcut başkan Prof. Dr. Uğur Erdener'in, genel kurulda tek aday olacağını söyledi.
FITA üyesi 142 ülkeden 142 delegenin oy kullanacağı kurulda, okçulukla ilgili genel kuralların da ele alınacağını belirten Topaloğlu, ''Kurulda biz de görüşlerimizi aktaracağız. İkili görüşmeler yapacağız. Ayrıca 2010 ve 2011 organizasyonlarını değerlendireceğiz. Özellikle, Dünya Kupası finalinin 2011 yılında İstanbul'da yapılmasını istiyoruz. Bunu gündeme getireceğiz. Organizasyonu almak istiyoruz'' diye konuştu.
Ayrıca Topaloğlu, Prof. Dr. Emin Ergen'in, FITA'nın sağlık kuruluna seçilmesi için de çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.
-TÜRK SPORCULAR-
Türkiye, şampiyonaya 5 erkek ve 4 bayan, toplam 9 sporcu ile katılacak. Milli takım kafilesinde, kategorilerine göre şu sporcular yer alıyor:
Klasik Yay Büyük Erkekler: Yusuf Göktuğ Ergin, Serdar Şatır, Mustafa Şahin Karaçam
Klasik Yay Büyük Bayanlar: Begül Löklüoğlu, Neslihan Çakıroğlu, Begünhan Elif Ünsal
Makaralı Yay Büyük Bayanlar: Esra Sülün
Makaralı Yay Büyük Erkekler: Dinçer Ekiz, Demir Elmaağaçlı


- Orjinal Kaynak : http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=884897&title=milli-okcular-dunya-sampiyonasina-hazir (ZAMAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder