2 Haziran 2009 Salı

Milli Okçuya Verilen Ömür Boyu Men Cezası Hakkında Gazete Haberi

Federasyon yanıltmaya ömür boyu men ( Hürriyet )



A.A.

2 Haziran 2009



Milli okçu Tunç Küçükkayalar, federasyonu yanıltmaya yönelik belge verdiği gerekçesiyle ömür boyu müsabakalardan men cezası aldı.



Türk okçuluğunun önemli isimleri arasında yer alan milli sporcu Tunç Küçükkayalar, millilik belgesi alabilmek için federasyonu yanıltıcı belge verdiği iddiasıyla Okçuluk Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından ömür boyu hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı.



Tunç Küçükkayalar'ın, kendisi gibi milli sporcu olan eşi S.K. için millilik belgesi başvurusunda resmi olmayan uluslararası bir müsabakanın sonuçlarını federasyona verdiği iddia edilirken, federasyon ise bu davranışı “yanıltmaya” yönelik değerlendirdi.

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuyu kaybetme gibi bir düşüncelerinin olmadığını ifade etti.



Olayın yönetime geldiğinde disiplin kurulunun incelemesini istediklerini belirten Topaloğlu, “Biz hakim ve savcı değiliz. Yönetim olarak konunun disiplin kurulu tarafından incelenmesini istedik. Oradan da sürekli hak mahrumiyeti cezası çıktı” dedi.

Başvurulan belgelerle bir müsabakanın sonucuna göre hak edilmeyen millilik belgesinin verildiğini tespit ettiklerini belirten Topaloğlu, “Federasyonu yanıltma suçu var. Biz kendisine federasyonu yanılttın diyoruz. Kendisi de yanıltmadım diyor. Bireysel hakkı olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu'na başvurdu” diye konuştu.



Millilik belgesinin verilebilmesi için belirli kriterlerin yer aldığını ve buna her yarışmanın dahil olmadığını belirten Topaloğlu, “10 tane yarışma yazmış, bunlardan bir kaç tanesi bu kriterlere uymuyor. Konuyu Tahkim Kurulu çözecek. Bizden bununla ilgili evrakları istediler. Tahkime gerekli evrakları verdik” açıklamasında bulundu.



Öte yandan Topaloğlu, yarışmada takımın sıralamada 3. olmasına karşın, elemelerde 4. olduğunu ve sporcunun sıralama sonuçlarını belgeler arasında gösterdiğini savundu.

Sporcunun kolay yetişmediğini dile getiren Abdullah Topaloğlu, “Ama önümüzde görünen bir şey varsa onu da görmezden gelemezsiniz. Bizlerin bilerek bir sorumluluğu varsa biz de gerekeni yaparız. Esas olan sporcunun düzgün olmasıdır. Böyle yollara tenezzül etmemesidir” diye konuştu.



BABADAN ETİK DAVRANIŞ

Milli sporcunun federasyonun disiplin kurulunda yer alan babası Ertan Küçükkayalar'ın, oğlunun dosyasının incelendiği ve karara bağlandığı toplantıya katılmadığını belirten Abdullah Topaloğlu, şunları söyledi:

“Babası Ertan Küçükkayalar, disiplin kurulunda olmasına rağmen 'etik olmaz' diye toplantıya katılmadı. Başka bir madde vardı, onda yer almadı, ama bu toplantıya katılmadı. Daha sonra da bu konuyu gelip benimle konuşmadı. Hatta sonra istifasını sundu, ben kabul etmedim. Tahkimin vereceği kararı beklemek zorundayız.”



TUNÇ KÜÇÜKKAYALAR

Ömür boyu men cezası verilen Tunç Küçükkayalar da kendisinin bur suçunun olmadığını savunarak, Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunduğunu ve sonucu beklediğini söyledi.



Yorum Sayısı : 8 (HÜRRİYET)

9 Haziran 2009



Zekeriya Keles (Tüm Yorumları)

04.06.2009 12:28:43

Milli okçu Tunç Küçükkayalar, federasyonu yanıltmaya yönelik belge verdiği gerekçesiyle ömür boyu müsabakalardan men cezası aldı.

hasan koçak (Tüm Yorumları)

04.06.2009 09:23:53

körler sağırlar birbirini Oyalarlar durumu Fed.Bşk Belgeyi imzaladıktan sonramı anlıyor yanlışlığı yoksa T:K nın babasına verilen ihaleler yetmedide ayrı bir jest mi yapıldıda ortaya çıkınca ört bas edilme durumumu var die düşünmeden edemiyorum

hasan koçak (Tüm Yorumları)

04.06.2009 09:20:50

körlr sağırlr oyalarlar birbirini.Sahte olan evrağı onaylyan Fed.Bşk. atama yapıldıktan sonramı anlıyr.Yoksa T.K nın babasına verdiği ihaler yetmiyorda exstra jest yapıldıda ortaya çıkıncamı yalanlanıyor.Neyin karşılığı tüm bunlar? bunları denetleyen kurum uyuyormu?yazık türkiyemmmm

Ekrem Göktaş (Tüm Yorumları)

03.06.2009 19:43:07

Bayıldım bu cezaya çok zekice. Her şey hatırıma gelirdide bu ceza aklıma gelmezdi.Yalnız bir ricam var .Bu cezayı verenleri Adalet bakanı yapacaksın evrakta suç işleyenleri ömür boyu hapis vay gülüm vah ülkem böyle ceza olurmu?soruyorum olurmuuuuuuuuuuuuuu

Sadık İKİNCİ (Tüm Yorumları)

03.06.2009 17:27:27

Bu film bana Süreyya filmini hatırlatıyor... Spora siyaset bulaşmamalı... Özellikle Amatör spor dallarında adam kayırma ve istemediği sporcunun hayatını bitirme gibi davranışlar artmaya başladı... Sporcu bu bilgileri verirken, belgeyi alan bilmiyormuydu hangi turnuvanın milli nitelik arzettiğini???

Burak Bayram (Tüm Yorumları)

02.06.2009 16:28:31

birşey olmaz zihniyetiyle yapılmış ve sonuçları ağır olmuş bir hata diye düşünüyorum. ama ne olursa olsun bence ömür boyu hak mahrumiyeti çok ağır bir ceza. daha mantıklı bir ceza verilebilir. ben olsam millilikten çıkartmam, tüm müsabakalarda yarıştırırım fakat maaş vermem.

Ali ÇETİN (Tüm Yorumları)

02.06.2009 15:59:21

SPORCULARI 3 KURUŞ FAZLA PARA ALABİLMEK İÇİN YANILTICI BELGE DÜZENLEMEYE İTİP 3KAĞITÇI KONUMUNA SOKUYORLAR, SONRADA MEN EDİYORLAR.YİĞİDİ MUHTAÇ ETMEYECEKSİN. BU MEMLEKETTE PROFESYONEL SPORCU FALAN YETİŞMEZ....

sadettin sezgun (Tüm Yorumları)

02.06.2009 15:35:46

tabii kimse suclu degil ben sucluyum

- Orjinal Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/spor/digersporlar/11776671.asp

YORUMLAR : (Blog)

Adsız dedi ki...

Hakkını yedikleri insanların Ahı tutmuştur, etme bulma dünyası.

09 Haziran 2009 Salı 20:23

Adsız dedi ki...

Senelerden beri Federasyonun Devlet ihale kanunu şartlarına göre açmış olduğu malzeme ihalelerine katılan ve bu ihalelerinde büyük bir kısmını tek elden kazanan bu kişi nasıl oluyorda Federasyon Disiplin kuruluna seçilerek asil üye yapılıyor bunu anlamak mümkün değil ( Bir kurumla ticari ilişkiniz olacak hemde o kurumun bir idari kurulunda üye olacaksınız)dahada vahimi Okçuluk Federasyon başkanı bu kişi kuruldan istifasını verdiği halde kabul etmiyor böyle bir olaydan sonra şahsi kanaatim Federasyon Yönetiminin tümden istafa etmesidir. Kimsenin Devlet desteği gören bir kurumu bu kadar yıpratmaya ve şaibe altında bırakmaya hakkı olamaz.

09 Haziran 2009 Salı 20:49

Adsız dedi ki...

Hasan Koçak ismiyle yorum yazan arkadaşa aynen katılıyoruz hatta bu olayın daha vahim boyutlarda olduğunada inanıyoruz.

09 Haziran 2009 Salı 20:51

Adsız dedi ki...

GSGM'lüğünün bu olay hakkında acilen soruşturma açması gerekir.

09 Haziran 2009 Salı 20:55

Adsız dedi ki...

Durun daha neler dökülecek ortaya bunlar daha buzdağının su üstündeki kısmı.

09 Haziran 2009 Salı 20:56

Adsız dedi ki...

Başkan sporcuyu T:K'yı kaybetmek gibi bir düşüncemiz yok derken neyi kastediyor acaba söz konusu sporcu T:K değilde bir başkası olsaydı bu kadar ılımlı beyanat verecekmiydi acaba?

10 Haziran 2009 Çarşamba 00:14

Adsız dedi ki...

Her sporcu veya idareci yaptığı yanlışın hesabını dürüstçe vermelidir neye mal olursa olsun.

10 Haziran 2009 Çarşamba 00:16

Adsız dedi ki...

Kendilerini uyanık başkalarını enayi zannettiler herhalde biz yaparsak bişey olmaz diye düşündüler anlaşılan ama evdeki hesapları çarşıya uymadı işte.

10 Haziran 2009 Çarşamba 00:19

Adsız dedi ki...

Federasyonun Tümden mercek altına alınması lazım kim denetliyorsa artık sorumlulukta vebalde onların üstüne.

10 Haziran 2009 Çarşamba 00:21

Adsız dedi ki...

Herkes yaptığının karşılığını görür yok ceza ağırmış şöyleymiş böyleymiş demekle acındırma politikası sergilemekle işlenen suç tolere edilemez varsa yanlışları cezasınıda çekecekler başkası olsaydı bu kadar serinkanlı hareket edeceklermiydi sayın Federasyon yetkilileri acaba hiç zannetmem hiç birşey yapanın yanına kar kalmamalı.

10 Haziran 2009 Çarşamba 00:28

Adsız dedi ki...

Bu Federasyonda senelerce neler örtbas edilmediki buda unutulur gider kısa zamanda

10 Haziran 2009 Çarşamba 00:31

Adsız dedi ki...

İşte Türkiyede Okçuluğun düştüğü durum bu Milli Sporcu böyle bir olaya karışırsa varın gerisini siz düşünün.

10 Haziran 2009 Çarşamba 00:33

Adsız dedi ki...

Böyle bir olaya nasıl tenezzül etmişler anlaşılır değil belki federasyon konuyu bir şekilde kapatır üstüne sünger çekebilir ama kamu vicdanında bu olay hiçbir şekilde kapanmaz.

10 Haziran 2009 Çarşamba 20:29

OKYAY TUNÇ KÜÇÜKKAYALAR dedi ki...

Yorum yazan dangalaklar sıkıyorsa karşıma çıkıp isminizi yazarak bu yorumları yapın. OKYAY TUNÇ K.KAYALAR



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder