7 Haziran 2009 Pazar

Televizyon ve Video Kullanma

Televizyon ve Video Kullanma:

Günlük hayatımıza giren görsel iletişim araçlarından televizyon ve videonun hikaye anlatmada kullanılabilmesi için öğretmenin çok dikkatli ve seçici olması gerekmektedir. Televizyondaki tanıtımına bakılarak izlenecek bir çocuk filmi daha önce görme olanağı olmadığı için bizi birçok riske atabilir. Çocuklara zarar verebilecek şiddet ve korku gibi konuları içeriyor mu? Argo kelimeler kullanılmış mı? Dili TÜrkçe'nin en iyi örneklerinden mi? gibi birçok soruyu izlemeden önce cevaplamış olmak gerekir (Aydın, 1994).
Video kasetleri ise, ne yazık ki popüler olan sinema ve televizyondaki çocuk filmleri ve çizgi filmlerden oluşmaktadır. Bunların da çocuklara sağlayacağı yararlar, gelişim özelliklerine ve yaşlarına uygunluğu tartışma konusudur.
Film şeritleri ve video kasetlerinin yine mutlaka öğretmenlerin incelemesinden geçirilerek ve gerekli kısaltmalar yapılarak hikaye anlatmadan daha çok, fen ve doğa çalışmalarında belgesel niteliği taşıyanlar ve doğa olaylarını konu alanların kullanılması çocuklara yarar sağlayabilir.
Öğretmen daha önce televizyondan seçtiği iyi bir örneği video kasete alabilir, gerekli incelerneyi yaptıktan sonra, uygun zamanda, amaca uygun şekilde kullanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder