6 Şubat 2009 Cuma

Sözleşmeli memura müjde
Sözleşmeli memura yeni haklar geliyor. İlk olarak maaşlarına zam yapılacak ardından da tayin hakkı tanınacak.

Sözleşmeli personelin çalışma koşullarını düzenleyen esaslarda değişikliklere gidiliyor. Sözleşmeli personele yeni haklar getiren taslak Bakanlar Kurulu Kararı haline dönüşmeyi bekliyor.
Söz konusu taslağın sözleşmeli personel için önemli olduğuna dikkat çeken Sağlık-Sen, girişimlerini sürdürüyor. Taslağa göre iller 5 gruba ayrılıyor. Sözleşmeli personelin brüt maaşına; 3. gruba giren illerdeki çalışanlar için yüzde 10, 4. gruba giren illerde yüzde 20, 5. gruba giren illerde ise yüzde 25 artış geliyor.
SÖZLEŞMELİYE DOĞUM İZNİ
Sözleşmeli kadın personelin doğum öncesi ve sonrası izinleri de getirilen düzenlemeyle ücretsiz izin statüsünden çıkartılıyor. Buna göre, doğum izni kullanan sözleşmeli kadın personel, daha önce bağlı olduğu sosyal güvenlik kurumundan üçte iki oranında geçici iş göremezlik parası almakta iken, yapılan düzenleme ile izinli olduğu dönemde kurumundan tam maaş alacak. Bir yıllık ücretsiz doğum izni kullanan sözleşmeli kadın personelin işe geri dönmesi için boş vizeli pozisyon bulunması şartı da düzenleme ile ortadan kalkıyor. Buna göre, sözleşmeli kadın personel bir yıl içinde başvurusu halinde işine dönebilecek.
ASKERLİK SONRASI DÖNÜŞ
Taslakta sözleşmeli personele becayiş ve askerlik sonrası işe dönüş hakkının yanı sıra sağlık mazereti nedeniyle yer değiştirme hakkı da tanınıyor. Taslak, sözleşmeli personele eş durumu tayin hakkını ise kısıtlı şekilde tanıyor. Sağlık-Sen, eş durumu tayini ile ilgili taslakta yer alan düzenlemeye, bu konuda fiilen yaşanan mağduriyeti sona erdirmeyeceği gerekçesiyle karşı çıkıyor. Bu konu hakkında 6 Ocak 2009 da Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile görüşen Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Kaçar, taslakta yer alan eş durumu tayin hakkı ile ilgili düzenlemenin kadrolu kamu personeline tanınan haklarla aynı hakları içermesi gerektiği görüşünü aktardıklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder