23 Şubat 2009 Pazartesi

Türk Eğitimciler Destek Mektubu Gönderdi

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES), Filistin Eğitimciler Sendikası’na (GUPT) gönderdiği mektupta, İsrail’i protesto etti.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES), Filistin Eğitimciler Sendikası'na (GUPT) destek mektubu gönderdi. BES, GUPT'a gönderdiği mektupta, Filistin halkının haksız ve hukuksuz bir şekilde “yok edildiği” ifade edilerek, İsrail'i protesto etti.
BES Genel Başkanı Gürkan Avcı imzalı mektupta, Gazze'de büyük bir insanlık dramının yaşandığı kaydedilerek “vahşet ve yıkımın” Türk eğitimcilerini “derinden” sarstığı ifade edildi.
BES, mektubunda, İsrail işgalini şiddetle kınarken, “İsrail saldırıları sonucu annesiz, babasız, evsiz, yiyeceksiz ve susuz kalan on binlerce insan manzarası Türk eğitimcilerini derinden etkilemiştir. Sorumlularından derhal hesap sorulması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.
Uluslar arası toplumun bölgeye barış ve huzur getirmek için daha fazla gayret göstermesi gerektiğini kaydeden BES, Filistin Eğitimcilerinin ve halkının yanında olduğunu, Gazze'ye dönük yardım kampanyalarına Türk eğitimcilerinin yürekten destek verdiğini vurguladı. Mektupta, “Türk öğretmenleri televizyonların karşısında canı yanarak Gazze'yi izliyor. Türk halkı sizin için insanlık adına eliyle, diliyle ve gönlüyle yapabileceği her şeyi yerine getirmeye çalışıyor. Protesto gösterileri, mitingler ve bireysel eylemlerle dünyanın gözü önünde yaşanan haksızlığa seyirci kalmadığını ilan eden Türk halkı, kardeş Filistin halkına sevgi ve selamlarını gönderiyor” denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder