8 Mart 2006 Çarşamba

Okul'dan Kareler...

Bu blogta bugüne kadar okulumla ilgili hiç birşey yazmamışım. Madem öğretmen günlüğü burası. Bir kaç resim bir kelam edeyim bari.
Resim 1 de talebelere harita çizdiriyorum. 5 koldan saldırmışlar. Kocaman aydınger üzerinde. Kimi dağları buluyor kimi akarsuları. Umarım yaptığı işten zevk alıyorlardır. Sanki arkası dönük olan erkek çocuğu "ulan şu hoca gitsede kaytarsam der gibi. Fotoğaftaki bir diğer ayrıntı ise arka plandaki öğrencinin kafasını sola yaslayarak kendini kaptırmış bir şekilde çalışması. İşte tamda aradığım motivasyon. Dur şuna 5 vereyim okulka gidince.
İkinci resimde öğrencimiz sabahın köründe geldiği okulda, dersi beklerken hazırlamış olduğumuz panoyu okuyor. Demek ki yaptığımız çalışma amacına ulaşmış. Panoyu hazırlarken çok titiz davrandığımı söylemeliyim. Okuldaki panoların düzensizce, özensizce hazırlanması hep canımı sıkmıştır. Öyleki bir hafta geçmede toplu iğneleri sökülür. 2 hafta kalabilirse -ki mutlaka bu sürede paçavraya dönecektir- başarı sayılır. Bakalım bizim pano ne kadar süre orada kalacak. Hatta ne kadar reyting yapacak merak ediyorum. Reytingin ne kadar yüksek olduğunu yazılıda panodan sorunca öğrenirim nasıl olsa.
Son görüntü ise okul bahçesinden. Deprem tatbikatı sonrası talebeler sıra olmuşlar. Bu arada yağmur yağıyor ve ortada bir kısım göle dönüşmüş. O kadar gerçekçi bir tatbikat ki bu panik haliyle darmadağın olmuşlar. Nöbetçi öğretmen bağırıyor. Geri planda bir gariplik var ama bir kısım öğrenci sınıflarından yeni çıkmaya başlamış. Umarım deprem falan olmaz.
Bundan sonra okuldan kareler yayımlaya devam ederim artık. Birden bire hoşuma gitti bu iş. Böylece birazda eğitime birinci elden, yakın plan bir bakış getiririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder