24 Aralık 2008 Çarşamba

MİMLENMİŞİM :) GARİP HALLERİM

Canım arkadaşım Gamzelianne beni mimlemiş. Garip hallerimi sormuş bana. Aklıma ilk gelenler:

1. Kitaplarım pırlatalarım kadar çok kıymetlidir. Kimseye vermekten hoşlanmam. Vermişsemde mutlaka not eder, kafamda bir tarih belirlerim ve o tarihe kadar getirmezse mutlaka isterim.

2. Kitaplarımın içine mutlaka ismimi soyismimi, kitabı aldığım tarihi ve imzamı mutlaka kaydederim. Ayrıca okumaya başladım tarih ve saati de yazarım, imzamla birlikte. Kitabın son sayfasına da bitirdiğim tarih ve saati de mutlaka yazarım.

3. Okudum kitapların arasında canım oğluma küçük küçük notlar yazarım, kitabın boş yerlerine. O gün neler yapmışsak, önemli bir konu olmuşsa mutlaka kitabımın boş yerlerine kaydederim, tarih ile birlite. Yıllar sonra kitaplarımı okuduğunda küçük küçük süprizlerle karşılaşsın diye.

4. Kitap okumadan ve süt içmeden uyumam. Mutlaka 10 sayfa bile olsa okurum. Sabah gözümüaçar açmaz ilk işim süt içmektir. Bazen bir oturuşta 1 kilo süt bile içebilirim.

5. Her an her yerde, gürültüde, sessizlikte, yemek yaparken, wc'de, otobüste, arabada kitap okuyabilirim.

6. Beyaz tişort ve gömlek hastalığı vardır bende. Her zaman beyaz tişort ve gömlek giymeye bayılırım. Ve dolabımda en çok beyaz vardır. Ve beyazlar dahil tüm tişort ve gömleklerimi bir kez giyerim sonra çamaşır makinesine.

7. Çamaşır makinesinden çıkan herşeyi ütülerim. Çoraplar hariç. Tabi böyle olunca evdeki ütüler hiç bir zaman bitmiyor. Ütüsüz hiç birşey giymem ve giydirmem ev haklına da. Pijama da olsa :)

8. Ne kadar geç kalırsam kalayım, gözlerime far sürmeden, dudaklarıma ruj sürmeden hayatta evden dışarı çıkamam.

9. O gün ilk defa yeni birşey giydiysem yada ilk defa değişik bir renk oje yada ruj sürmüşsem ve eğer o gün benim için bir olumsuzluk yaşanmışsa, ağlamışsam yada çok üzülmüşsem bir daha hayatta o giydiğim giysiyi yada ojeyi, ruju sürmem bir daha. Benim için lanetlenir ve ortadan kaldırılır.

10. Yüzüme gece nemlendirici sürmeden, gözaltı kremimi sürmeden yatmam. Ve sabah da mutlaka gündüz kremlerimi sürerim.

11. Yeni yılın ilk günü mutlaka kendime bir kitap alırım ve o gün yeni bir kitaba başlarım. Hani tüm yılım kitaplarla geçsin diye :)

12. Televizyon izlemem. Televizyon kumandasını elime hiç almam. Sadece canım oğluma çizgi film açacaksam elime alırım o kadar.

13. Canım oğlımun her gece çoraplarını değiştirirken mutlaka ayağının her noktasını öperim.

14. Çantamda her zaman kitap ve su şişesi bulunur.

Daha bir sürü var ama ilk aklıma gelenler bunlar. Bende canım arkadaşımlarım Evoironi'yi ve Zero'yu mimliyorum. Bakalım sizlerin garip halleri nelermiş? Kolay gesin canım arkadaşlarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder