26 Aralık 2008 Cuma

BAŞARI İÇİN; OKÇULUK' TA BİRLİK BERABERLİK VE OKULLARA İNMEK ŞARTTIR



- Türkiye' deki tüm okçuluk sevenleri birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Bu da nereden çıktı diyeceksiniz şimdi. Şuradan çıktı; en son Kayseri' de yapılan Dünya okçuluk yarışması kampında milli takım antrenörlerinin birbirleriyle çok fena tartıştıklarını duydum. Yanlış, antrenörler böyle yaparsa sporculardan başarı beklenemez. Çok çabuk kendimizi toparlamamız gerekiyor, yetkili idarecilerin bu sorunu çok çabuk çözeceğine inanıyorum.
- Şimdi bir bakalım okçulukta başarılı olmuş ülkeler ne yapıyor. Amerika,Kore,Avusturalya,Fransa,İngiltere,Almanya,Hindistan vb. ülkelerde okçuluk sporu okullara sokulmuş. Okul antrenörleri ile bölge antrenörleri, bölge antrenörleriyle ilgili bölümün milli takım antrenörleri ve en nihayetinde okçuluk baş antrenörleriyle kurulmuş çok güzel hiyerarşik düzenleri mevcut. (Bu yıl-2009- okullar arası Dünya okçuluk şampiyonası yapılacak FITA 'nın sitesinde detaylar var.) Okullarda kullanılan okçuluk malzemelerine standart getirilip malzeme üstünlüğü ortadan kaldırılmış, yani tekniği ve azmi iyi olan kazanıyor. Biz de bunu Türkiye şartlarına uyarlayıp okullara okçuluğu bir şekilde sokmalıyız. Yapılacak olan okullar arası yarışmalarda; tatlı bir rekabet,arkadaşlık ve başarı doğacaktır. Yetenekli olan çocuklarımızıda yine Türkiye şartlarına uygun olarak eğitmeliyiz. Yetenekli çocuklarımızı nasıl eğiteceğiz ?
Şöyle; şu anki eğitim sistemimizde Türkiye'de uzun süreli kamplar yapıp çocuklarmızı okuldan uzaklaştıramayız. O halde milli takım antrenörleriyle bölge antrenörleri sürekli diolog halinde olup haftalık ve aylık programlar uygulanıp rapor verilmek suretiyle sürekli bir eğitim ortamı sağlanmalı, hele günümüzde bu hiç zor değil. Tabi ki detayları bizde var istenirse yardımcı oluruz.
- Türkiye şartlarında istihdamlı okçuluk antrenörü sayımızı hızla arttırmalıyız ki, okçuluk sayesinde maddi gelir elde eden genç antrenörlerimiz bu işe sarılabilsin. Bu güne kadar güdülen okçuluk politikasında, işin kolayına gidilip, öğretmen kökenli zaten maaşiyeti olan kişiler antrenör yapılmıştır.Tabi ki öğretmenlerimiz okçuluk antrenörü yapmak çok güzel ama bunu hiyerarşik bir düzen içerisinde uygulamalıyız. Ama kalıcı başarıların gelmesi için işi sadece okçuluk antrenörü olan profesyonel eğitimciler yetiştirmeliyiz.
- Aslında spor eğitimi çok farklıdır, okçuluk antrenörü okçuluk sporu yapmış olmalı ki sporcularıyla çok daha güzel dialog kurabilsin. Bundan sonra, işi sadece okçuluk antrenörü olan genç arkadaşalarımızı istihdam etme yoluna gidilmelidir.
- Her on beş sene bir nesil demektir. Yeni okçuluk antrenörü arkadaşlarımızın sporcuya bakış açıları çok farklı ve çok daha günümüze dönük olacaktır, kanaatindeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder