23 Aralık 2005 Cuma

Okul Binaları

Nihayet elle tutulur bir şeyler yapılmaya başlandı. Uzun yıllardır sözünü ettiğimiz okul binalarının çirkinliği. Sayın seçilmiş ve yerleştirilmişler tarafından farkına varıldı da yeni okul binaları yapmak için harekete geçildi. Camcı camlara bakar, çiftçi tarlalara, mesleki bir durum olsa gerek ; nereye gitsem okul binalarını bakmadan edemem. Çoğu birbirine benzer zaten. Boya rengine varana dek aynıdır ( şampanya sarısı). Ya derim bu memlekette mimar yok ya da bütçe bu kadarına elveriyor. Kutu gibidir memleketimin okul binaları. Sanırsınız 4 duvarı yanyana getirip, üstünü (nasıl olduysa) bir şekilde kapatmışlar. Zaten zar zor bulunmuştur okulun yapılacağı arazi, bir de sporalanı çıkartmayın başımıza şimdi. Hem böylesi şirinde görünür, küçücük okul bahçesinde, koşuşturur yavrucuklar.
İçeriye buyurun!! içeriye buyurun da yerimiz dardır. Daha fazla derslik olsun diyedir kimbilir. Sınıflar küçüktür. 60 çocuğun nasıl olupta o odaya sığdığı tarafımdan hala anlaşılamamıştır.
35 farklı proje hazırlatılmış, yukarı da hayata geçirilmiş birini görüyorsunuz. Demekki 35 farklı birbirine benzeyen okulumuz olacak bundan böyle. Yaptınız bir şey tam yapın bari. Çıkarın bir kanun hiç bir okul binası bir diğerine benzemeyecek diye. Gözümüz, gönlümüz, dimağımız açılsın. Abartıyor muyum yoksa? Yoksa buna da şükür denmem mi bekleniyor?
Gelenekten geleceğe adını vermişler projeye. İyi de etmişler. Umarım çocuklarımız estetik duyguları gelişmiş olarak büyüyecekler. Sadece bir binayla olacaksa bu; bekleyelim bakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder