29 Eylül 2008 Pazartesi

Şişli Bilim Merkezi



İstanbul’un tek interaktif Bilim Müzesi olan Şişli Belediyesi Bilim Merkezi’nde öğrenciler; fizik, biyoloji, matematik, beyin, elektrik, uzay, optik ve yanılsamalarla ilgili 100 adet deney birimi ile bu konular hakkında genel bilgi sahibi oluyorlar. Ayrıca; dev mikroskoplar, zeka oyunları, Dünya’da sadece dört adet bulunan uzun balina iskeleti, Akdeniz foku, yeşil deniz kaplumbağası, 20 milyon yıllık ağaç, göktaşı, gökevi ve karadelik ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği ünitelerden.


Bilim Merkezi, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda da, tüm dünyada büyük önem verilen ’Yenilenebilir Enerji Kaynakları’´ konusunu aktarmaya devam edecekmiş. BP sponsorluğunda Bilim Merkezi’ne kazandırılan 9 metrelik rüzgâr tribünü ve solar panellerden oluşan Enerji Ağacı bu konunun anlatımında kullanılan önemli bir deney ünitesi.


Bünyesinde 100 adet deneme birimi ile Türkiye’nin ilk birebir ölçekli deprem simülatörünü de barındıran Bilim Merkezi, ziyaretçilerine deprem ile ilgili eğitim de veriyor. Deprem ve Yangın Eğitim birimlerinde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi eğitmenleri, ziyaretçileri alınabilecek önlemler, hazırlıklar ve deprem anında Yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirmekte ve deprem simülasyon odasında gerçek bir deprem anını yaşayarak öğrenmelerini sağlamakta. Eğitim programı kapsamında deprem anında oluşabilecek yangın ile ilgili olarak da bilgilendirmeler yapılıyor.


Bilim Merkezi, haftanın yedi günü 09.00 18.00 saatleri arası ziyarete açık olup İstanbul’daki tüm okullardan ziyaretçi almakta ve ayda 10.000 öğrenciye hizmet verebilmektedir. Merkez öncü kuruluşların, kurucuların ve gönüllülerin katkıları ile ortaya çıkarılmış.


Tüm bunların yanı sıra Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı’nın bünyesinde, proje yarışmaları ve sergiler düzenlenmekte, ayrıca hafta sonu atölyeleri, yaz kış okulları gibi farklı eğitimler de verilmektedir.

Genç kuşaklara bilimi sevdirmeyi hedefleyen Bilim Merkezine ziyaretinizi bekliyor. Toplu Ziyaretler için randevu almak gerekiyor. Ziyaretlerin ücretli olması ise devlet okullarının gezi yapmalarını engelleyen olumsuz bir durum ama yine de bir şeyler yapabileceklerini düşünüyorum. Siz yeter ki ziyaret etme isteği duyun.

aşağıda Adresi veriyorum.


Şişli Belediyesi Bilim Merkezi
Öğretmen Haşim Çeken Caddesi
Fulya/İSTANBUL


Telefon 0212 266 0046
Faks 0212 266 0046/134



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder