7 Temmuz 2006 Cuma

Bir Başka Okula Gitmek

Bir form doldurursunuz, yanına bir kaç belge eklersiniz. Bir kaç onaylayıcı mühürleyip imzalar. Yazgınız bir başkalarının kontrolüne geçmiştir artık. İligili web sitesinden takip edersiniz. Başvurunuzun ne olduğunu aman vermez bir sıkıntıyla. Sıkıntıdır. Tercihleriniz sınırlıdır. Gidebileceğiniz yer şimdikinin bir benzerinden başka bir şey değildir. Yine de bu olmazlıkta küçük bir ayrıntının önemi vardır. Bir şeyler tasarlanmıştır. Mütevazi planlar yapılmıştır hayata dair.

Bu sefer çabucak olur her şey. Bu kadar kolay olalabileceği bu kez öngörülememiştir, tarafınızdan tasarlanamamıştır. Sonuç: tayininiz çıkmıştır. Memur milletinin tek lüksüdür bu ve kaderidir de kimi zaman.
Hocamız bir başka okula doğru yol almıştır. Bir başka yaşama belki de. Öncekinin burukluğunu da yaşamaz, gariptir. Oysa bir yerden ayrılırken acı çekmek gerekliliğine inanmış bir insan olmayı dilemiştir. Olsun zarar yoktur. Geriye dönmenin anlamı..
Bir başka okula gitmek iyi şeydir denilmiştir. Doğrudur. Kişisel fikrime göre bir okulda 3 yıldan fazla kalınmamalıdır. Böyle değime bakmayın. Asıl bana kalınsa, bir okul bulunup orada yaşlanılmalıdır. Uzun yıllar sonra tahtaya kaldırdığınız çocuğa "ben senin babanı da bilirdim" denilmelidir.

Yarın yeni okula gitmeli. Şöyle bir bahçesinde durup hissetmeli. Hatta açıksa -ki hep açıktır- sınıflara girip masa da oturmalı. Koridorda bir iki tur atmalı. Pencerelerden dışarı bakmalı.
Acaba yaşlanacağım okul burası mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder