24 Mayıs 2006 Çarşamba

Okulda Oyun

Yıl sonu geliyor. Yazılılarda bitti. Eskiden öğrenci bulamazdık Haziran deyince. Şimdikiler devamsızlık haklarını çok çok önceden kullandıkları için başımıza kalıyorlar. Hazırlıklı olmak lazım. Bir kaç çözüm önerisi var elbette. Örneğin son güne kadar ders anlatın, sizden kötüsü olmasın. Bu kadar çocuğu da başıboş bırakmakta olmaz tabii. Yılın son haftasında not verme telaşı bittiğinde öğrencileri kendi haline bıraktığım olur. O saatlerde yüzyıldır oynandığına inandığım iğrenç oyunlar bir köşeden sessizce oynanmaya başlanır. Tahmin edersinizki SOS ya da İsim - Hayvan türünden fenalık getiren oyunlardır bunlar.
Bu oyun işini ileri boyuta getiren çocuklarda var aralarında. Elbetteki bilgisayar oyunları. Bir kaçını internet kafede enselediğimde; bir hayli abarttıklarına şahit oldum. İngiltere eğitim bakanlığının yaptığı çalışma geldi aklıma. Oyunu okullara taşımak! Ancak öğretmenlerin kontrolünde.
Şu oyunlara bir el atalım hele deyip işe giriştiğim de bir dolu kaynakla karşılaştım. Çoğu sınıfta rahatlıkla uygulanabilecek zeka oyunları. Aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Nasıl uygularsınız bilemem. Dikkat testi çok hoşlarına gitmişti mesela. IQ testinde sıkıldıklarını anımsıyorum.
Dikkat testi (Kelime oyunları)
IQ Testi (Biraz ön biligi vermek şart)
Sinir Testi (Gülmek istediğinizde oldukça ideal)
Duygusal Zeka Testi ( Rehberlik dersi gibi birşey)
Zeka Oyun Siteleri ( Kafadan siteler güruhu)
River IQ Game (Salla karşıya geçmece)
Rottus Sekans Testi (Kareleri Doldurmaca)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder