27 Şubat 2006 Pazartesi

Okuluma Dokunma

Vatan gazatesi bir yazı dizisi hazırlamış. Bilmem haberiniz var mı? Okullarda çetelerin varlığından tutunda, racondan, manitaya... Nereden buldularsa, bulmuşlar bir dolu öğrenciyi (aslında başka bir şey demeliydim) Durun tam rakam vereyim: 100 talebeyle röportaj yapmışlar. Bir güzel gaza gelip, kendilerini göstermek amacıyla başlamışlar vukuatlarını anlatmaya, bizim yaramaz talebeler. Röportajcı Barlas Yurtsever bulmuş bir kere haberi ya sözüm ona dayamış döşemiş. İşin ehline bile başvurmuş. Ahlak olarak değerlendirmezsek başarmışta haberi haber yapmayı. Helal olsun aslanım benim. Kim tutar seni. Elin değmişken bir iki de jilet atsaydın. Oldu olacak bir aksiyon yaratıp bir iki kavgaya falan dalsaydın. Ne de iyi etmişsin be nasıl da ihtiyaç duyuyorduk bu habere.
Senin bu haberi yaptığının ertesi, suç oranları azalmıştır kimbilir. Kimse kimsenin kızına laf atmıyordur artık. Okulların adını da vermişsin, iyi halt etmişsin. Şİmdi bütün veliler daha duyarlıdır sayende. Öğretmenler daha tırsaktır, müdürler tedbil-i kıyafet gidiyorlardır okula. Polis ekipleri daha da konuşlanmıştır okul önlerine. Hay eline sağlık. Bir parmakla göstermediğin kalmıştı. Onu da yaparsın, hiç şaşırmam.
Tavana vurmuştur artık bir yerin... rahat uyursun şimdi yatağında, rüyanda daha buna benzer nice haberin zevkiyle.
Ama sana inat olsun ulan, yarın büyük bir keyifle gideceğim, bahçesinde pırıl pırıl bakışlarıyla, umudunu kaybetmemiş çocukların dolandığı okuluma. yüreğin varsa gel o çocukların arasına, gör bakalım başka neler varmış. Ne güzelliklerle bezenmişler her biri. Gel de feyz al.
Senin atladığın o büyük çoğunluk her şeye rağmen direniyorlar. Senin de öngördüğün, genelden saydığın tüm yozlaşmalara.
Kırılgandır okulum, uzak dur, dokunma...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder