30 Nisan 2008 Çarşamba

ÖSS ye İngiliz modeli geliyor


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÖSS'de yapılacak değişiklikle ilgili olarak çalışma yapıldığını bildirirken, "İngiliz Modeli" üzerinde düşünüldüğünü ifade etti. Özcan, "İngiliz modeli güzel bir model. Ben de beğeniyorum. İnsanların beş altı konudan imtihana girmesi, oradan aldıkları 3 alanda puanla üniversiteye müracaat etmesi hoş bir şey. Çocuklara o kadar hamallık ettirmek değmez gibi geliyor. 3 saat içinde kaderlerini belirlemek doğru değil" dedi. Çalışmaları ÖSS sınavından önce bitirmek istediklerini söyleyen Özcan, çalışmaların hızlı bir şekilde bitirildiğini, konu ile ilgili her gün rapor aldığını belirtti.

Özcan, meslek liseleriyle ilgili çalışmanın da "çok iyi" gittiğini söyleyerek, meslek yüksek okullarının statüsünü arttırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Teknik okullarla ilgili olarak da çalışma olduğunu söyleyen Özcan, "Onları da Avrupa'da olan teknolojik fakültelere çevirmek istiyoruz. Bu ikisi yapılırsa Türkiye'nin ihtiyacı olan insan gücü çok rahat karşılanabilecek" dedi.

29 Nisan 2008 Salı

İlkbahar Okları Yarışması 26-27 Nisan 2008 Antalya


AÇIK HAVA SEZONU ANTALYA 100. YIL OKÇULUK TESİSLERİNDE AÇILDI

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun 2008 yılı faaliyet programı içerisinde yer alan, Açık Hava İlkbahar Okları Yarışması (Büyük-Genç) 25 Nisan 2008 tarihinde Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesislerinde yapılan Teknik Kurul Toplantısı ile başladı. 26 Nisan 2008 tarihinde yapılan ilk gün yarışmalarında Klasik (Recurve) – Makaralı (Compound) yay, Büyükler - Gençler, bay - bayan, kategorilerinde ferdi sıralama atışları yapıldı. 1990 ve daha küçük doğumlular Gençler kategorisinde yarıştılar. Yarışmada Büyükler 70 metre mesafeden 2x36 ok attı.. Gençler ise tek FITA (Erkekler 90–70–50–30 metre, bayanlar 70–60–50–30 metre) toplam 144 ok atıldı. Yarışma sonuçları için tıklayınız.
Yarışmaya Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Uğur ERDENER ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Sayın Abdullah TOPALOĞLU da katılarak yarışmalara katılan bütün antrenör, sporcu ve hakemlere başarılar diledi.
Yarışmanın ikinci gününde sıralamada dereceye girenlerin madalya atışları ile
Takım yarışmaları yapıldı. Yapılan atışlar sonucu dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlenerek Açık Hava İlkbahar Okları Yarışması sona erdi.
- Orjinal Kaynak : Okçuluk Federasyonu Sitesinden Alınmıştır.

16 Nisan 2008 Çarşamba

Okçuluk Dünya Kupası 2. Ayağı- Porec (Hırvadistan) - 15-19 Nisan 2008



World Cup Stage 2 Porec (CRO) - 15-19 April 2008

- Türkiye' den Recurve Yay kategorisinde 8 sporcunun katıldığı yarışmanın ilk gününde sporcular 70 m.'den toplam 72 ok atacaklar. Yarın eleme tur atışları yapılacak. Sporcularımıza başarılar diliyorum.
- Bu gün (16 Nisan) yapılan yarışmaların sonunda; erkeklerde Serdar Şatır ve Tunç Küçükkayalar, bayanlarda Begül Löklüoğlu ve Zekiye Keskin Şatır eleme tur atışlarına kalmayı başardı. Göktuğ Ergin,Vedat Erbay,Zehra Öktem ve Merve Çakır ilk 64 sporcu arasına giremediler. Erkek takımımız eleme turlarına 16. olarak kalırken bayan takımımız ilk 16' ya giremedi. Yarışmaya devam eden sporcularımıza başarılar.
- Malesef bu gün (17 Nisan) yapılan ferdi yarışmalarda sporcularımız ilk turda elendi. Yarın erkek takımımız ilk turda Kore takımıyla karşılaşacak.
- Kore'lilerin yarışmaya geldiği belli oldu; hem bayan hem erkek takımları toplam puanda birinci sırayı alırken, ferdi elemelerde de hem bayanlarda hem erkeklerde ilk dörde ikişer Kore'li sporcu kaldı.Darısı başımıza.
- Recurve yay erkek takımı sporcularımız ilk turda,yarışmanın favorisi olan Kore takımını bir puanla geçmeyi başardılar ama ikinci turda Fransa'ya elendiler.Bu sonuçtan sonra derece şansımız kalmadı. Daha önce dediğim gibi, önümüzdeki Avrupa Şampiyonası' nda Olimpiyat kotası için uğraş vereceğiz artık. Bu yarışmayla ilgili bir yorumda bulunmayacağım, saygılar.

15 Nisan 2008 Salı

OKÇULUK; DÜNYA ŞAMPİYONASI ANTALYA'DA YAPILACAK

OKÇULUK ; DÜNYA ŞAMPİYONASI ANTALYA'DA YAPILACAK
Hindistan'da yapılması planlanan 10. Gençler ve 4. Minikler Dünya Şampiyonası, Antalya'ya alındı.
Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, yaptığı açıklamada, FITA'nın 2008 faaliyet programında yer alan ve daha önce Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde 13-19 Ekim tarihleri arasında yapılması öngörülen şampiyonanın, Türkiye'ye alındığını kaydetti.
Şampiyonanın, Antalya'daki okçuluk tesislerinde 6-12 Ekim tarihleri arasında yapılacağını belirten Topaloğlu, ''Dünya Şampiyonası'nı Türkiye'ye aldık. Bu Türk okçuluğu açısından önemli bir gelişmedir. Genç ve minik sporcular açısından şampiyona daha da önem kazanmaktadır'' dedi.Abdullah Topaloğlu, Avrupa Okçuluk Birliği (EMAU) kongresinin, 11-13 Mayıs tarihleri arasında Fransa'nın Vittel kentinde yapılacağını ifade etti. Topaloğlu, federasyon başkanvekili Kahraman Bagatır'ın, kongrede yönetim kurulu üyeliği için aday olduğunu da belirtti. ( 08.04.2008 - Kaynak : GSGM sitesi )


-Bu arada Porec' te Dünya Kupası'nın ikinci ayağı bu gün başalıyor. 15-19 Nisan 2008 tarihleri arasındaki yarışma'ya bu sefer Kore ve Çin gibi Dünya'nın en güçlü okçuluk ekipleri de katılıyor. Yarışmaya şu ana kadar 360 sporcunun üstünde katılım olduğu belirtiliyor. Gelişmeleri bloğumdan takip edebilirsiniz.

14 Nisan 2008 Pazartesi

İstanbul'un Riskli Okullarının Listesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan İstanbul Şiddeti Önleme ve Azaltma Komisyonu, aylar süren çalışma sonunda bir rapor hazırladı. Yalnızca 85 okul güvenli bulundu.

Komisyonun hazırladığı rapora göre, okullardaki şiddet ve uyuşturucu sorunu velileri ciddi şekilde endişelendiriyor. İstanbul'daki 2 bin 300 okuldan sadece 26'sı güvenli bulundu. Komisyonun hazırladığı 21 soruluk ankette velilerden yüzde 90'ı çocuklarının okula geliş-gidiş güzergahlarını güvenli bulmadıkları ve okul çevresinde çocukları kötü alışkanlıklara iten uyuşturucu madde satıcısı insanlar olduğu fikrinde birleşti.

ÖZEL VE DEVLET OKULU

Komisyon raporuna göre, İstanbul'un tüm ilçelerinde güvenlik risk oranı yüzde 45'i geçen en az 1 okul tespit edilirken risk oranı yüzde 94,3'e kadar çıkan anaokullarına bile rastlandı. İstanbul'daki en güvenilir okullar sıralamasında ise sıfır risk puanıyla, devlet okulları ve özel okullar yarıştı. Risk puanı 40'a kadar olan okullar güvenli bulundu ve 85 okul en güvenilir okullar arasına girdi.


İşte riskli okullar

Adalar Hüseyin Rahmi Gürpınar Çok Programlı Lisesi,

Avcılar Milli Eğitim Vakfı Nihat Çandarlı İÖO,

Bağcılar Aşkaleli İbrahim Polat Lisesi,

Bahçelievler Dede Korkut A. Lisesi,

Bakırköy Hamdi Akverdi İÖO,

Bayrampaşa Yahya Kemal İÖO,

Beşiktaş Ortaköy Hayat İÖO,

Beykoz Soğuksu İÖO,

Beyoğlu İstiklal İÖO,

Çatalca Ovayenice Örfi Çetinkaya İÖO,

Eminönü Tevfik Kut İÖO,

Esenler Atışalanı Lisesi,

Eyüp Esentepe İÖO,

Fatih Çapa İÖO,

GOP Örfi Çetinkaya A. Teknik Lisesi,

Kadıköy Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi,

Kağıthane Yaşar Doğu İÖO,

Kartal Şehit Öğretmen H. Ağırman End.Mesl. Lisesi,

Küçükçekmece Bezirganbahçe İÖO,

Maltepe Ertuğrul Gazi Lisesi,

Pendik Erol Türkeri İÖO,

Sarıyer Yeniköy İÖO,

Silivri Şakire Sadi Obdan İÖO,

Sultanbeyli Mevlana İÖO,

Şile İMKB 50.Yıl Lisesi,

Şişli Ahi Evren Ticaret Meslek Lisesi,

Tuzla Barış Manço İÖO,

Ümraniye İnanç Türkeş İÖO,

Üsküdar Mustafa Noyan İÖO.

8 Nisan 2008 Salı

Üniversiteleri Kim Karıştırıyor


Herkesin ortak endişesi ama ısrarla üniversiteler karıştırılmak isteniyor. Son haftalarda artan gerilimle karıştırilan üniversiteler ve çıkan olaylar.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ: Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde, 25 Mart'ta çıkan olaylarda 4'ü polis 5 kişi yaralandı. Olayın, sol görüşlü B.E.'nin, sağ görüşlü M.T.'nin kız arkadaşına tacizi üzerine çıktığı öne sürüldü, eğitime ara verildi. Üniversite etrafında 200 çevik kuvvet polisi ve iki panzer bekletiliyor.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ: Edebiyat Fakültesi'nde Mahir Çayan'ı anmak için 2 Nisan'da etkinlik düzenleyen sol görüşlü öğrencilerle sağ görüşlü öğrenciler, Beyazıt Kampusu önünde birbirlerine girdi. Çok sayıda öğrenci hafif yaralandı, 10'u kız 26 öğrenci gözaltına alındı. 26 Aralık 2007'de TKP'lİ öğrencilerle, 'İslamcı Gençlik' olarak tanınan grup arasında Fethullah Gülen kavgası çıktı. Üç öğrenci yaralandı, 30 öğrenci gözaltına aldı.

ABANT İZZET BAYSAL: 1 Nisan'da, ülkücü grubun lideri Bahadır Darı ile eski lider Yetiş Sarımsakçı arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Serdar Kökavşar ile Hazım Şeminer tabancayla, Yetiş Sarımsakçı bıçakla yaraland. 3'er kurşun isabet eden Kökavşar ile Şeminer, yaşam mücadelesi veriyor.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ: 10 Mart günü sağ görüşlü öğrenciler, sol görüşlü öğrencilere saldırdı. Saldırıyı protesto etmek için üniversitede toplanan 150 sol görüşlü öğrenci yürüyüş yaptı. Kendilerine engel olmak isteyen jandarmayla tartışan öğrenciler, ellerine aldıkları taşları yurt binası ve askerlere attı.

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ: Doğulu öğrencilerle ülkücü gençler arasındaki gerilim 7 yıldır sürüyor. Bugüne kadar bıçaklı sopalı kavgalarda 16 öğrenci yaralandı. Polis ve jandarma yüzlerce öğrenciyi gözaltına aldı. Üniversite yönetimi ise okulda kargaşa ve kavga ortamı yaratan 64 öğrenci hakkında disiplin cezası verdi. Bunlardan 18'i okuldan uzaklaştırıldı.

Rapidshare'dan nasıl dosya indirebilirim

Bağlantıya tıkladığınızda açılan sayfada "premium" ve "free" linkleri var buradan free'yi tıklıyoruz. Sonra açılan sayfada program geri dogru saymaya başlıyor. Sayım 0 (sıfır) olup tamamlanınca bir resim (harf ve rakamlardan oluşan) çıkıyor ve bu resimde görülen karakterlerin hangilerinde kedi resmi varsa bunları yanındaki kutucuğa yazmanızı istiyor, veya zor okunan bi resim veriyor oradaki karakterleri kutucuğa yazmamızı istiyor. Bizde yazıp "enter" tuşuna basıyoruz veya download yazısına tıklıyoruz ve dosya artık kaydet felan diye size soruyor kaydediyorsunuz.

***Bazı zamanlarda rapidshare "It’s Happy Hour!" diyor ve direk indirmenize olanak sağlıyor download yazısına tıklayıp indirebilirsiniz. Galiba bunu site az kullanımda olduğu zamanlarda sunuyor bilginize...

Not: Bu rapidshare adlı siteden indirdiğiniz ilk dosyanın ardından bir başka dosya indirmek istediğinizde 1 saat kadar beklmeniz istenmektedir.Çünkü bu site paralı olduğu için beleş indirmelerde sizi biraz bekletmektedir.Bu siteyi tercih etmemizin sebebi ise yüklediğimiz dosyaları daha uzun süre ve güvenli olarak bünyesinde barındırmasıdır.

Aklınıza takılan diğer konuları herhangi bir konu altında bulunan yorum linkine tıklayıp yorum yazabilirsiniz.Yorumlarınıza mail adreslerinizi de yazarsanız size cevabı mail olarak da gönderebiliriz. İlginize teşekkürler......

2 Nisan 2008 Çarşamba

World Cup Stage 1, Santo Domingo (DOM), 1-5 April 2008


- Ülkemizden recurve yay erkek ve bayan okçuluk milli takımlarımızın katıldığı Meteksan Okçuluk Dünya Kupası 1.'nci ayağı, Santo Domingo'da başladı.
- Sporcularımıza başarılar diliyoruz.
- Eleme tur atışlarında recurve yay kategorisinde en iyi derecemizi 14. olan Zekiye Keskin Şatır elde etti. İnşaallah takım eleme tur atışları sonunda madalya alırız.



- 2008 Dünya Kupası 1. Ayağı bugün yapılan takım yarışmaları ile devam ediyor. İlk tur yarışmalarında Olimpik Erkek Takımımız Fransa'ya 213 - 206, Olimpik Bayan Takımımız da Almanya'ya 214 - 195 geçildi. ( Haberin Orjinal Kaynağı : Türkiye Okçuluk Federasyonu- http://www.turkisharchery.org/ )



- YARIŞMANIN AYRINTILI SONUÇLARI VE DEĞERLENDİRMESİ ... >>>

Metal Fırtına Serisi (Orkun Uçar)

alt

1986 yılından beri Orkun Uçar medya içinde çeşitli görevler aldı... - Hürriyet Gösteri (Fotoğraf asistanı)
- Hürses (Beyoğlu Adliye, karakol ve hastahane muhabiri)
- Hafta Sonu (Magazin muhabiri)
- Güneş Gazetesi (Tv muhabiri)
- Hürriyet Magazin Servisi (Magazin muhabiri)
- Anten A (Senaryo yazarı)
- Fotospor (Spor muhabiri)
- Gırgır (Öykü yazarı)
- Son Baskı (Muhabir)
- Laneth (Underground Heavy metal fanzini - yazar)
- Mega Metal (Underground Heavy metal artzin - Yazı işleri müdürü)
- Cumhuriyet Gazetesi (Serbest muhabirlik)
- TRT 2 (Kamera Arkası ve Üçüncü Zil programları prodüktör yardımcılığı)
- Show Tv (Bir Scarlett Aranıyor Yarışması - Yönetmen yardımcılığı)
- Red Fm (Radyo Programı-G NOKTASI)
- TGRT (İstanbul'daki Anadolu - Yönetmen yardımcılığı)
- Serbest Senaryo yazarlığı
- Kanal 6 (Top Secret)
- HBB (Sporazzi - Yönetmenlik)

- Yeni Günaydın Gazetesi (Çizgi roman yazarlığı)
- Yeni Yüzyıl (Cafe Pazar eki çizgi roman yazarlığı)
- RHPOZİTİF (Çizgi roman öykü yazarlığı)
- Hurafe (Heavy Metal müzik grubu - vokalist)
- Kanal E (Çeşitli programlarda yönetmenlik)
- TGRT (Jale'den Sevgilerle-Aktüel yönetmen)
- TRT (Gece Başlarken-Yönetmen yardımcılığı)
- ATV (Magazin Forever-Yardımcı yönetmenlik)
- BRT (Yayın yönetmenliği)
- ATV-TEKRAR (Magazin Forever yardımcı yönetmenlik- İş Dünyası yönetmenlik)
- KİSS TV (Yunus'la 3 Maymun Programı yönetmenlik)
- 2001-2004 Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü ve yayınevinin ortağı, editörü, yazarı (Kızıl Vaiz ve Kara Gezgin kitapları) - 2004-2005 Metal Fırtına, Asi, Metal Fırtına 2 Kayıp Naaş - Vatan gazetesinde Pazar günleri politik kurgu yazarlığı (2005 Ekim-Aralık) - 2006 yazar ve editör olarak serbest çalışıyor, - Orkun Uçar 2001 yılından beri yazarlık, editörlükle uğraşmakta.


Metal Fırtına 1,
Metal Fırtına 2 - Kurtuluş
Metal Fırtına 2 - Kayıp Naaş
Metal Fırtına 3 - 3.Dünya Savaşı
Metal Fırtına 3 - Kızıl Kurt

format türü:PDF
DİL:Türkçe

kitabı indirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.


4shared

rapidshare


Orkun Uçar'ın sitemizde yayınlanmış tüm kitaplarını görmek için tıklayın

1 Nisan 2008 Salı

Sis (Stephen King)


Korku romanlarının büyük ustası bu kitapla sanatının doruğunda…

Stephen King’in uçsuz bucaksız hayalgücünün yarattığı dehşet verici olaylar ve acı mizahla dolu şaheser…

Stephen King, romancı olan eşi Tabitha, üç çocuğu ve ısırmayan minik köpeği ile birlikte Maine’de oturmaktadır.

King’in daktilosunun yanında özel camlı kutusunda yaşayan ve sineklerle beslenen Boris adında bir akrebi vardır.




kitabı indirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

4shared

rapidshare

Ok ve Yay Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır ?

- Ok ve Yay Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır ? (1942 yılına ait PDF dosyası, İng.) ... >>>

Kavgam (Adolf Hitler)


İşgal altındaki topraklarımız anavatana ateşli protestolarla değil, kılıcın indirdiği zafer darbeleriyle katılabilir.
Daha önce de değindiğim gibi, dünyanın altını üstüne getiren büyük olayların tamamı yazı ile değil, sözle meydana getirilmiştir.
Siyasi kuruluşlar karşılıklı çıkarlarından dolayı birbirleriyle göstermelik olarak anlaşırlar. Benim felsefi doktrinim ve partim bu çıkar gruplarıyla kesinlikle anlaşamaz, çünkü benim doktrinim dünyayı tekrar mutlu bir şekilde yaşatacak güce sahiptir. Böyle bir idealde elbetteki geçici anlaşmalar söz konusu olamaz.
Beceri ve yetenek eğitimin bir ürünü değildir. Bu yetenek kişide doğuştan vardır. Yani bu Tanrı’nın bir lutfudur.
Adolf HİTLER




Dil: Türkçe
Biçem: DOC | ODT | LIT
Boyut: 2.56 MB

kitabı aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

4shared

rapidshare

mediafire