23 Ağustos 2007 Perşembe

PC-NET Ağustos sayısı






















PC-NET dergisi bu ayda dopdolu....

İNDİR

22 Ağustos 2007 Çarşamba

Resimli Sözlük



Resimli bir Rusça sözlük..

İndir

alıntıdır..

Sözlük-IV

Temel İletişim Cümleleri


Простите. (Prastite) Affedersiniz / Pardon.

Изв и ните. (İzvinite) Affedersiniz / Kusura bakmayın.

Простите меня! (Pastite minya) Affedersiniz / Pardon

Извиняюс (İzvinyayus ) Özür dilerim

Изв и ните , что я опоздал ( İzvinite, şto ya apazdal ) Kusura bakmayın geciktim

Я не понимаю. ( Ya ni panimayu ) Anlamıyorum.

Не знаю. ( Ne znayu ) Bilmiyorum.

Что это ? ( Şto eta? ) Bu nedir?

Это … ( Eta ) Bu …

Да / Нет ( Da / nyet ) Evet / Hayır

Что? ( Şto? ) Ne ?

Где? ( Gde? ) Nerede?

Куда? ( Kuda? ) Nereye ?

Сюда? ( Süda? ) Buraya

Будьте здоровы! ( Budte zdarovı! ) Çok yaşa(yın)!

Пожалуйста. ( Pajaluytsa )Lütfen

Ладно (Ladna )Tamam

Договорились (Dagavarilis) Anlaştık

Alıntıdır..

21 Ağustos 2007 Salı

Yüz Okuma Sanatı



Yüz okuma sanatının tarihi gelişimi










Kiralık Konak-Yakup Kadri Karaosmanoğlu




Yirminci yüzyılın iilk yarısında büyük bir üretkenlikle dergilere yazdığı şiir, öykü, makale ve eleştri türü yazılarla, Türk edebiyatı sahnesine adımını atan Yakup Kadri Karaosmanoğlu, romanları, hikayeleri, denemeleri, oyunları ve anılarıyla, en önemli edebiyatçımız arasında yer alır. Üslup özellikleri bakımından Yakup Kadri’1910′dan 1974′e dek verdiği eserler Türkçe’nin geçirdiği bütün evreleri yansıtır. Eserlerinin konu ve fikir zenginliği de dil özelliklerinin çeşitliliğinden aşağı kalmaz. yakup Kadri’nin Fransız edebiyatı etkisinde başlayan yazarlığı, 1920′lerden sonra özgün bir sese kavuşarak siyasi ve sosyoojik konulara, tarihe dönem çatışmalarına ve birey psikolojisi irdelemelrine yönelir. Fecr-i Ati’den yetişmiş ama bunu izleyen elli yıl boyunca toplumsal koşullar, tarihi süreçler ve bireysel portreleri romanın dokusuna işlemek için roman tekniğiyle de boğuşmuş bir yazar olan Karaosmanoğlu’nuun eserleri, hala tüketilmemiş ayrıntılarının tartışılıp incelemesi gereken zengin bir “panorama”dır.
Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU


İletişim Yayınları
Kapak / Resimleyen : Ara GÜLER
Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 2000 - Ocak
256 sayfa

İNDİR


Alfa Cellatları-Emil Pataja






Bu korkunç düzeyde genişletilmiş beyin gücü bütün uzayı geçerek Dünya'nıza ulaşacak bütün uygarlığınızı ve sanat yapıtlarınızı silecek. Anlatılacak hiçbir şey kalmayacak. Çok kötü olduğu için Tanrılar tarafından sonsuzluğa dek yok edilmesine karar verilen bir kral hakkında kitaplarınızdan okuduğum eski bir öykü gibi olacak. Dünya sonsuzuğa dek yok edilecek. Herşeyin üstünde donuk bir ışık. Sonra hiçbir şey. Oren kanının donduğunu hissetti. Daha bitmemişti. Hepimiz kendi isteğimizle cellatlarımızı olduk. Derin inancımızdan doğan bir istek. Bu işte hiç kimse hattâ Yüksek Mahkeme bile kendini suçlu hissedemez.





Baba ve Piç (Elif Şafak)
Cevriye Teyze: “Bizim sorunumuz sürekli yanlış anlaşılmak. Batılı zannediyor ki Türkler de Araplar’a benzer. Niye? Biz kendimizi gösteremediğimiz için. Bir kişi bir kişidir demeden anlatacağız. kendimizi Batılara.”
Nihilizm Manifestosu’ndan: “İnsanların ezici çoğunluğu asla düşünmez, düşünenler de olsa ezici çoğunluk olmaz. Ayrımı gör! Tarafını seç!”
Jinekolog: “Yapmayın böyle… her şey yolunda gidecek merak etmeyin. Sadece uyku. Uyuyacaksınız, rüya göreceksiniz, daha rüya bitmeden biz sizi uyandıracağız ve sonra evinize gideceksiniz. Bir daha hiçbir şey hatırlamayacaksınız.”
Nar ağacı: “Merak etme. Anlatacağım hikâye hazin gelebilir ilk başta ama mutsuz sayılmaz…”
Şuşan Nine: “Ancak bir Ermeni sayıca böylesine azalmanın, azıcık kalmanın ne manaya geldiğini anlayabilir. Budanmış bir ağaç gibi küçüldük… Rose özgürdür elbette, istediği adamla çıksın, hatta evlensin, bizi alakadar etmez. Ancak Barsam’ın evladı Ermenidir ve Ermeni gibi yetiştirilmelidir.”
Gassal: “Kadın sen aklını mı kaçırdın? Bizim dinimizde yok öyle herkes görsün diye alıp eve götürmeler! Komşularınız illa da rahmetliyi görmek istiyorsa, gidip mezarını ziyaret etsinler.”
Nüfus Memuru: “Madem öyle, münasip gördüğünüz ilk isme de saygıda kusur etmeden ufak bir değişiklik yapalım. Levon’a yakın bir isim gene ama bariz surette müslüman olsun. Levent nasıl mesela?”
Ohannes İstanbuliyan: “Lütfen oku. Eğer iyi değilse yak hepsini. Söz veriyorum sana sebebini bile sormayacağım. Ama eğer beğenirsen, Şafak Matbaasındaki Garabed Efendi’ye götür.”
Ağulu Bey: “Ama hikâyenin en önemli kısmını kaçırdınız. Onu da öğrenmek isterseniz söyleyin yeter çünkü biz gulyabaniler her şeyi biliriz. Oradaydık.”
İkinci Şoför: “Olmaz öyle şey. Cenaze arabasının önüne kadın oturtmam.”
Elif Şafak
METİS YAYINLARI
Yayın Yılı: 2006
386 sayfa

Kültür Değişmesi ve Milliyetçilik -Erol Güngör



“Bu kitaptaki denemelerin bir tek ana teması var:Çağdaş bir Türk milli kültürü kurmanın gereği ve bunun yolları. Ele aldığımız bütün konular bu gaye ile uzak-yakın ilişkileri bakımından tahlil edilmektedir.Bu gün herkes biliyor ve görüyor ki, Türkiye çok hızlı ve geniş çaplı değişim içindedir. Böyle bir değişme süresi içinde, her yerde görüleceği gibi, biz de de cemiyetin alacağı yeni biçim hakkında çeşitli görüşler ortaya çıkmış, bu görüşlerin etrafında ideolojik gruplar teşekkül etmiştir. Hiç kimse bu değişmenin kendi seyrine bırakılmasına taraftar değildir; herkes kendi fikrine göre bu değişmeyi belli kanallara aktarmak, belli noktaralarda sınırlandırmak, belli noktalarda geliştirmek, kısacası şu veya bu şekilde kontrol altına almak isteğindedir. Bütün bu isteklerin ortak bir kaynağı vardır. Bu kültür parçalanmıştır ve günden güne eski bütünlüğünü kaybetmektedir; ama hâlâ insanlarımıza başıboş değişmeye direnme gücü verecek kadar ayaktadır. Yine herkes, bu kültürün şimdiki haliyle yetmediğine ve süratle birşeyler yapılması gerektiğine inanıyor. Herkeste aynı soruya rastlıyoruz: Neyi alalım, neyi atalım? Hangi tip değişmeye ne ölçüde müdahale edebiliriz?(Arka Kapak)
Erol Güngör
Ötüken Neşriyat
176 sayfa



Sorgulayan Denemeler -Bertrand Russell



“Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır….” Bu sözler, yirminci yüzyılın en büyük düşünürlerinden Bertrand Russel’ın, Sorgulayan Denemeler’inde ele aldığı konuların nasıl irdelendiğine dair bir ipucudur.
Sorgulayan Denemeler’de yirminci yüzyılın önyargıları, bakış açısı, olgu ve olaylar karşısında aldığı tavır, bilimden budizme uzanan bir yelpaze içinde Russell’ın sorgulayıcı kaleminden süzülerek ortaya dökülür.
Sorgulayan Denemeler, yazarının ince zekasını ve kalemini olduğu kadar, birey olarak üstlendiği temel rolü de yansıtır: Sormak, sorgulamak ve tartışmak…(Arka Kapak)
Bertrand Russell
TÜBİTAK Yayınları
Orjinal Adı: (Sceptical Essays) 289 sayfa


Atatürk ve Kayıp Kıta MU















Lozan Antlaşması'nın imzalandığı günlerde Atatürk halka şöyle sesleniyordu."...Haksızlığın ve küstahlığın bundan fazlası olmaz. Ermenilerin bu feyizli ülkede hiçbir hakkı yoktur. Memleketimiz sizlerindir, Türklerindir. Bu memeleket tarihte Türktü; halde Türktür ve sonsuza kadar Türk olarak yaşayacaktır. Gerçi bu güzel memleket kadim asırlardan beri çok kere istilaya uğramıştı. Aslında ve en başında Türk ve Turani olan bu ülkeleri İraniler zaptetmişlerdir. sonra (ülke) bu İranileri yenen İskenderin eline düşmüştü. Onun ölümüyle mülkü taksim edildiği vakit Adana Kıtası da Silifkelilerde kalmıştı. Bir aralık buraya Mısırlılar yerleşmiş, sonra Romalılar istila etmiş, sonra Şarki (doğu) Roma yani Bizanslıların eline geçmiş, daha sonra Araplar gelip Bizanslıları kovmuşlar. En nihayet Asya'nın göbeğinden tamamen Türk soyundan ırkdaşları buraya gelerek memleketi asıl ve eski hayatına yeniden kavuşturdular. Memleket nihayet asıl sahiplerinin elinde kaldı. Ermenilerin, vesairenin burada hiçbir hakkı yoktur; bu bereketli yerler koyu ve öz Türk memleketidir..."
















Gizemli Bir Konu Daha Da Aydınlığa Kavuşuyor!Aktüel'e Geçtiğimiz Haftalarda Manşet Olan Kitap!!!Bu Akademik Çalışma Popüler Tartışmlaara Son Noktayı Koyacak!“Atatürk Ve Kayıp Kıta Mu” Gündemi Uzun Süre Meşgul EdecekHer şey 1930'lu yıllarda Atatürk'ün ileri sürdüğü “Türk Tarih Tezi”yle başladı. Atatürk, 1932 yılından sonra Türk Tarih Tezi'nin “kayıp parçası”nın peşine düştü. “Türklerin Orta Asya'dan önceki ilk yurtları”nı arıyordu. Bu amaçla 1932 yılında Tahsin Bey'i Meksika Büyükelçiliği'ne atadı. Tahsin Bey'in “gizli görev”i Türklerle, Eski Amerika halkları arasındaki ilişkiyi araştırmaktı.Tahsin Bey Meksika'da yaptığı araştırmalar sonunda şaşırtıcı bir gerçekle karşılaştı. Buna göre, Türkler, M.Ö 12.000'lerde bir doğal felaket sonunda Pasifik Okyanusu'na gömülen Kayıp Kıta Mu'dan Orta Asya'ya göç etmişlerdi.Atatürk Kayıp Kıta Mu'da Ne Aradı?Tahsin Bey'in Meksika'dan Atatürk'e gönderdiği raporlarda hangi bilgiler vardı?Atatürk J. Churchward'ın Kayıp Kıta Mu konulu dört kitabını neden Türkçe'ye tercüme ettirdi? Atatürk Tahsin Bey'in bazı raporlarını neden eleştirdi?Kayıp Kıta Mu nasıl bir yerdi?Türkçe'yle eski Amerikan halklarının dilleri arasındaki şaşırtıcı benzerlikler nelerdi?...



Kitap hakkındaki yorumlarınızı ,görüşlerinizi,eleştirilerinizi 0 yorum seçeneginden yapabilirsiniz..


İNDİR

18 Ağustos 2007 Cumartesi

Melissa P- Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi








Melissa: genç bir kız ve günlüğü. Sevgi, aşk, kendine güven, arkadaşlık, cinselliğin keşfi, duygusal gel gitler, arayışlar ve kayboluşlar... Dürüst, açık, çekici, düşündürücü, insanın içine işleyen ve herşeyden öte cesur itiraflar... İtalyada Susanna Tamaro'nun kitabı kadar satan bu kitap ailelerin çocuklarıyla konuşmadıkları, öğretmedikleri tek konudan bahsediyor: cinsellik 'Gözalıcı bir şekilde kendinden emin olan bu lise öğrencisinin itiraflarının yarattığı şok dalgaları hala gündemde.' The Times ' Çaresizliği açığa vuran, aslında acı dolu bir kitap bu; Melissanın neden kendini böylesine bıraktığını anlamak, derinliğini çözmek benim için kolay olmadı ancak beni yüreğimden yakaladı.' IlNuavo ' Çok büyük bir etkisi olan küçük kitap.' New York Times

Kitap hakkındaki yorumlarınızı ,görüşlerinizi,eleştirilerinizi 0 yorum seçeneginden yapabilirsiniz..




İNDİR

Yusufçuk Gece Gelir-Melissa P.



Melissa P. ilk romanı Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi'yle uluslararası tüm kitap listelerinde, daha 18 yaşına basmadan, 2 milyon adeti aşkın satış rakamlarıyla bir rekor kırdı. Bu, onun sabırsızlıkla beklenen ikinci romanı...Saplantılı bir aşk. Şiddetli bir tutku. Çarpıcı bir yetenek. Ve geceleri yusufçuk kılığında gezen bu gizemli kız... Yusufçuk Gece Gelir, edebiyat dünyasında son on yılın en çok yankı uyandıran yazarının sıra dışı yeni romanı.2003 yılında Melissa P. , aykırı, kışkırtıcı, sınırları zorlayan, şiirsel romanı Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi'yle tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu kitabı göklere çıkaranlar da olduğu gibi yerin dibine sokanlar da oldu. Ama hiç kimse kayıtsız kalmadı.Papa'dan yasal uyarılar alması, çılgın hayranlarının kitapçıların yağmalaması, muhafazakar kurumların tehditkar tavırları, Melissa taraftarı ve Melissa karşıtı köşe yazarlarının polemikleri, kültürel bir sivil savaş yaratmış, Melissa P.'nin Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi adlı romanını en çok satılanlar listesinden bir numaraya yerleştirmiştir. İki yıl boyunca bu başarı, Japonya'dan Amerika'ya, Türkiye'den Almanya'ya birçok yabancı ülkede de devam etti.Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi, Türkiye'de 200.000 adet satıldı, hala satılıyor. Hakkında birçok kişi yazdı, konuştu, hala konuşuluyor. 30 dilde, 41 ülkede yayımlandı. İtalya ve Almanya'dan sonra en çok Türkiye'de sattı."Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi" yayınlandığında ülkemize gelen Melissa, "Yusufçuk Gece Gelir" yayınlandıktan sonra da gelecek.Yusufçuk Gece Gelir adlı romanıyla yeniden tüm listeleri altüst etmeye hazır Melissa P., bu kitabıyla kuralları bir kez daha yıkacak.Eğer onu tanıdığınızı zannediyorsanız bir kez daha düşünün!

Kitap hakkındaki yorumlarınızı ,görüşlerinizi,eleştirilerinizi 0 yorum seçeneginden yapabilirsiniz..


Andrev Vodnesenski-Telefon Kulübesi



Andrev Vodnesenski

TELEFON KULÜBESİ






Kitap hakkındaki yorumlarınızı ,görüşlerinizi,eleştirilerinizi 0 yorum seçeneginden yapabilirsiniz..


Victor Hugo - Sefiller(full)





Bir somun ekmek çaldığı için hapse mahkum edilen ve on dokuz yıl hapis yatan Jean Valjean artık özgürdür; aynı zamanda beş parasız ve de yapayalnız... Serbest bırakıldıktan sonra geldiği Digne kasabasında karnını doyurup başını sokabileceği bir yer arar ama nafile; kasabaya tehlikeli bir yabancının geldiği haberi yıldırım hızıyla yayılmıştır. Çaldığı tüm kapılar yüzüne kapanan Valjean, yüreği, kendisine karşı hiçbir zaman adil olmadığını düşündüğü hayata karşı öfke ve nefretle dolu bir halde geceyi kasaba meydanındaki taştan bir bankta geçirmeye karar verir. Ve işte o an hayatını sonsuza dek değiştirecek bir şey olur. Sevgiyi keşfeden Jean Valjean hayatının geri kalanını kendisi gibi yoksulluğun ve sosyal adaletsizliğin kurbanlarına, yani 'sefillere' yardım etmeye adayacaktır.




Kitap hakkındaki yorumlarınızı ,görüşlerinizi,eleştirilerinizi 0 yorum seçeneginden yapabilirsiniz..


İNDİR

16 Ağustos 2007 Perşembe

Osmanlı Barışı (Prof. Dr. İlber Ortaylı)




Osmanlı Barışı (Prof. Dr. İlber Ortaylı)
Bu kitapta size İlber Ortaylı’nın Osmanlı ekseninde geliştirdiği tarihçilik çizgisinden bir demek sunuyoruz. Bu makalelerde “Osmanlı Barışı” merkezde olmak kaydıyla Osmanlı aydınından hoşgörüye, Türk aile yapısı ve son asırda uğradığı dejenerasyonun boyutlarından Osmanlı saraylarının 19. yüzyılda geçirdiği değişimlere; medresenin son güneşi dediği Cevdet Paşa’nın Avrupa tarihini nasıl okuduğundan Tanzimat’ın tarikatlara bakışına ve nihayet tarihten gelen marazi taraflarımızın yoğun olarak analiz edildiği çok yönlü bir çaba ile karşılaşacaksınız.
Tarihçiliği sürekli yapılan bir antrenmana benzeten Ortaylı’nın, tarihinin şaşırtıcı uçlarına açtığı yeni menfezleri olarak da görebilirsiniz Osmanlı Barışı’nı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı
UFUK KİTAPLARI
Yayın Yılı: 2004 sayfa



Kitap hakkındaki yorumlarınızı ,görüşlerinizi,eleştirilerinizi 0 yorum seçeneginden yapabilirsiniz..





İNDİR

Son Bekçi (War Craft 3 - Jeff Grubb)




Son Bekçi (War Craft 3 - Jeff Grubb)
Medivh, güç ve deliliğin birleştiği Azeroth dünyasının en çok korkulan büyücüsüydü. Büyücüler meclisi Kirin Tor, Khangar’ı Medivh’in çırağı olması için Karazhan’a gönderdi. Genç Khandgar burada bu yüce büyücünün taşıdığı sırrı öğrenecek, zamanın ötesinde olanları öğrenme gücünü edinerek en korkunç kabuslarında bile göremeyeceği gerçeklerle yüzleşecekti.
Tirisfal Bekçileri kimdi? Dünyayı hangi dehşetli güçlere karşı koruyorlardı? Ateş Lejyonu adıyla bilinen iblis güruhu gerçekten yok edilmiş miydi, yoksa Azeroth dünyasına dehşet salmak için pusuda mı bekliyorlardı?
Bütün gizemler ortaya çıkacak ve dünyanın kaderi sonsuza dek değişecekti…
Büyü, savaş ve kahramanlıkla ilgili bu hikaye Blizzard Entertainment’ın en çok satan, ödüllü bilgisayar oyunu WARCRAFT’tan ilham alınarak yaratılmıştır.
Jeff Grubb


ARTEMİS YAYINLARI
Çeviren: Görkem Köroğlu
Yayın Yılı: 2004
Orjinal Adı: Warcraft - The Last Guardian 265 sayfa
kaynak http://www.e-kitap.us/ Tarafından düzenlenmiştir.



Kitap hakkındaki yorumlarınızı ,görüşlerinizi,eleştirilerinizi 0 yorum seçeneginden yapabilirsiniz..





İNDİR

Warcraft 2- Lord Of The Clans



Büyük Şef
(Warcraft - Lord Of The Clans)
Yayınevi : Artemis Yayınları
Yazarı : Christie GOLDEN
Sislerle kaplı geçmişinde, Azeroth dünyası harika yaratıkla dolu bir yerdi. Gizemli elfler ve güçlü cüceler, insan kabilelerinin arasında barış ve uyum içinde yaşardı… Ta ki Ateş Lejyonu adıyla bilenen iblis ordusu dünyanın huzurunu bozana kadar. Şimdi orklar, ejderhalar, goblinler ve troller, dağılmış, mücadele içindeki krallıklar için üstünlük mücadelesine girişmişti…Köle. Gladyatör. Şaman. Savaş Şefi. Thrall adıyla bilinen esrarengiz ork bu unvanların hepsini almıştı. Bebelikten itibaren kendisini kusursuz bir kukla haline getirmek isteyen zalim insan efendileri tarafından büyütülen Thrall, yeni anlamaya başladığı bir kaderin peşinden gidecek, halkının kadim geleneklerini öğrenecekti.



Karıncaların Devrimi (Bernard WERBER)




Yayınevi : Doruk YayınlarıYazarı :Bernard WERBER(La Révolution Des Fourmis) On iki asker, şaşkınlıktan antenlerini dikiyorlar.“Pankart nedir?”103.683. açıklıyor: Parmaklar herhangi bir yere beyaz bir pankart koyarlarsa, bu ağaçları kesmeye hazırlandıklarını, siteleri yerle bir edeceklerini ve her şeyi dümdüz edeceklerini gösterir. Genel olarak, beyaz pankartlar küp şeklindeki yuvalarından birini kuracaklarını haber verir. Bir beyaz pankart koydular mı bütün bölge çarçavuk düz, katı, otsuz, üzerinde Parmaklar’dan birinin yuvasının yükseldiği bir çöl haline dönüşür.***Günümüzde Fransa’nın en önemli yazarlarından biri olarak kabul edilen Bernard Werber’in bütün dünyada geniş yankılar bulan; eşsiz anlatım tekniği ve derin sosyolojik tahliller içeren eserini okurumuza sunuyoruz.

Kitap hakkındaki yorumlarınızı ,görüşlerinizi,eleştirilerinizi 0 yorum seçeneginden yapabilirsiniz..




Ejderhanın Günü(Warcraft 1 - Richard A. KNAAK)




Ejderhanın Günü(Warcraft 1 - Richard A. KNAAK)
Yayınevi : Artemis Yayınları
Yazarı : Richard A. KNAAK
Dalaran büyücülerin dışladığı genç büyücü Rhonin eski mevkiine dönme fırsatını arıyordu. Kendisini destekleyen gizemli bir büyücü sayesinde bu fırsatı buldu. Bunun için, orkların elindeki, tehlikeli Khaz Modan diyarına bir yolculuk yapması gerekmekteydi.Rhonin ve yol arkadaşı, korucu Vereesa asla tahin edemeyecekleri müthiş bir maceranın içine sürükleniyorlardı.Azeroth dünyasının kadim güçleri son bir savaş için karşı karşıya gelirken genç büyücü Rhonin bu savaşın kilit noktası olacaktı… Ejderhanın Günü başlayacaktı…Kılıçlar, büyü ve ejderhalarla ilgili bu hikaye Blizzard Entertainment’ın en çok satan, ödüllü bilgisayar oyunu Warcraft’dan ilham alınarak yaratılmıştır.



Kitap hakkındaki yorumlarınızı ,görüşlerinizi,eleştirilerinizi 0 yorum seçeneginden yapabilirsiniz..





İNDİR

15 Ağustos 2007 Çarşamba

Suç ve Ceza(Dostoyevski)



Suç ve Ceza(Dostoyevski)
Bir insanın işlediği korkunç cinayetler.. ardından başlayan hummalı yaşam, geçmişiyle yaptığı isteksiz yüzleşmeler, işlediği suçun ıstırabından kurtulma çabaları… ve en sonunda aşkın akıl almaz gücüyle kurtuluşu bulması. Çıktığında Rusya’da gençleri ayaklandıran, yediden yetmişe herkesi hüzün ve mutluluk gözyaşlarına boğan bu sürükleyici ve heyecanlı dünya klasiğini bir solukta okuyacaksınız. Dünyanın en büyük romanlarından biri sayılan Suç ve Ceza Dostoyevski’nin adını dünyaya duyuran roman olarak ayrı bir yere sahip.

Kitap hakkındaki yorumlarınızı ,görüşlerinizi,eleştirilerinizi 0 yorum seçeneginden yapabilirsiniz..


İNDİR



Yer Altından Notlar (Dostoyevski)



Dostoyevski (1821-1881), sadece Rus değil dünya edebiyatınında zirve isimlerinden biri. Bütün eserleri neredeyse klasikler arasına girmiş olan bu ünlü yazar, insan psikolojisini çok iyi yorumladığı ve yansıttığı eserleriyle dikkat çeker.Kendi toplumunda yaşanan olayları bir inbikten geçirirken geniş vizyonlu bakış açısı getiren Dostoyevski, “Yeraltondan Notlar”da insana içeriden dışarıya doğru gözlemlenen bir bakışla yaklaşır. Kişisel ve ruhsal gelişimin, değişimin, diğer şartlar göz önüne alınmadan sadece birey gerçeğinden yola çıkılarak çözümlenmeye çalışılır.Dosteyevski okurları için, yazarı anlamada önemli bir kılavuz olarak dikkati çeken “Yeraltından Notlar”a insanın “Beni” arayış yolculuğu da denilebilir.



Başkasının Karısı (Dostoyevski)



Yazarı : Fyodor DOSTOYEVSKİ
Ruhsal çözümleme, ünlü Rus yazarı Dosttoyevski’nin hemen hemen tüm yapıtlarının ana eksenini oluşturur. Başkasının Karısı, Dostoyevski’nin “Kıskançlık” üzerine kurduğu ve onun, ruhsal çözemlenin ustası olduğunu kanıtlayan uzunöykülerinden biridir. Dostoyevski, kitabın ikinci uzunöyküsü olan Dürüst Hırsız’da ise bir terziye bir hırsızın insani dramını aktarıyor





Beyaz Geceler(Dostoyevski)




Beyaz Geceler(Dostoyevski)
“Eylemliliğe, yaşama karışmaya, gerçekliğe susamış; ama zayıf, kadınsı, nazik olan karakterlerde az çok hayalperestlik denen bir hal doğmaktadır ve insan, insan değil de tuhaf bir orta cins, yani hayalperest olmaktadır.” der Dostoyevski Petersburg günlüğünde. Beyaz Geceler, isminden de anlaşıldığı gibi geceninin sessizliğini gündüzün gürültüsüyle değiştiren, gündüzlerin beyazını geceye
karıştıran yalnızlığı, çaresizliği, tek başınalığı usta anlatımıyla bize aktarır.



Sistem A Geleceğin Düşüncesi

SistemA’yı okuyanlar şaşırabilir. Bu beklenen bir şey olmalı. Çünkü şimdiye kadar alıştıkları mantık bağlantılarının ötesinde yeni bir ilişkiler ağının ortasına düşecekler. Mantığın bulanıklaştığı bir dünyanın içinde yeniden elle tutulur bir dizgeyi görünür hale getirmek için SistemA önemli bir ışık kaynağı olabilir.SistemA’yı okumak politik kurgu yazarı olarak tanınan Burak Turna’nın düşünme biçimini görmek açısından da değişik bir deneyim yaşatabilir okuyucularına. Bununla beraber kitabın bir refleksiyon çalışması ve bu işin doğası gereği zorlayıcı bir metin olduğunu da belirtmek gerek.
Burak Turna
Timaş Yayınları
128 sayfa

İNDİR

Yazarlar


Kitabı Yayımlanan yazara burdan ulaşabilirsiniz
Yazar isimleri : (alfabetik)

13 Ağustos 2007 Pazartesi

e-kitap indirme

E-kitap indirmek için tek yapmanız gereken yanda görmüş oldugunuz rapidshare
resmine tıklamanız.Resme tıkladıktan sonra rapidden dosyayı indirebilirsiniz.Dosyanın hangi formatta oldugunu ögrenebilirsiniz genelde format olarak pdf kullandım.Ayrıca etiketlerde yazan kitap kategorilerinden kitaplara ulaşabilirsiniz.Çok okunan kitaplarada popüler kitap menüsünden ulaşabilirsiniz...